Fenerbahçe'den İçişleri'ne dava: Ağır hizmet kusuru var!

3 Temmuz 2011'de başlayan şike kumpası sürecinde camianın büyük zararlara uğradığını bildiren Fenerbahçe Kulübü, "itibarın iadesi" talebiyle İçişleri Bakanlığı'na dava açtı. Kulüpten yapılan açıklamada, soruşturma sürecinde görevli olan emniyet ve savcılık yetkililerinin "ağır hizmet kusuru" işlediği kaydedildi.

SPOR 19.08.2022, 19:27 19.08.2022, 19:37 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'den İçişleri'ne dava: Ağır hizmet kusuru var!

Süper Lig'in en tartışmalı dönemi olarak kabul edilen 2010-2011 sezonu, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki gerilimi had safhaya çıkardı. Her iki takımın da ligi 82 puanla tamamladığı sezonda averajla şampiyon olan Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'de başlayan süreç nedeniyle zor zamanlar geçirdi. 

Aziz Yıldırım 1 yıl hapis yatmıştı

Fenerbahçe'nin şike yaptığına ilişkin bazı kanıtlara ulaşıldığı iddia edildi, daha sonra yapılan incelemelerde kanıtların kanun dışı şekilde toplandığı duyuruldu. Bu süreçte dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 1 yıl hapiste yattıktan sonra salıverildi. Fenerbahçe Kulübü, söz konusu sürecin FETÖ tarafından başlatıldığını ve sahte kanıtlar yerleştirildiğini belirtti. Trabzonspor camiası ise Fenerbahçe'nin şike yaptığı konusundaki duruşunu değiştirmedi.

"Soruşturma sürecinde ağır hizmet kusuru işlendi"

Her yılın 3 Temmuz gününde "kumpas soruşturması" ile ilgili paylaşımlarda bulunan Fenerbahçe Kulübü, konuya dair yeni bir adım attı. Camianın büyük zararlara uğradığı soruşturma sürecinde emniyet ve savcılık mensuplarının kusurlu şekilde görevlerini icra ettiğini bildiren Fenerbahçe Kulübü, itibarının iadesini talep etti ve İçişleri Bakanlığı'na dava açtı. Davayla ilgili Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, soruşturma sürecini yürüten yetkililerin "ağır hizmet kusuru" işlediği, bu nedenle de camianın zarar gördüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)