Fenerbahçe'den bir 'Volkan' geçti: 20 yıllık devir sona erdi

Fenerbahçe’de 17 yıl kalecilik yapan, son 2 sezonda ise yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Volkan Demirel ile yollar ayrıldı. Ayrılığı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Volkan Demirel, düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

SPOR 14.07.2021, 15:36
Fenerbahçe'den bir 'Volkan' geçti: 20 yıllık devir sona erdi

Fenerbahçe’de 20 yıllık Volkan Demirel devri, resmen sona erdi.

“Fenerbahçe’ye hoca olacağım”

Fenerbahçe Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Ali Koç, Volkan Demirel’in Fenerbahçe'ye kaleci ve antrenör görevleriyle 2002 yılından beri hizmet ettiğini aktardı ve şunları söyledi:

"Hocamız Pereira ve Volkan’la görüştük. Hocamız, ekibinde Volkan’ı görmekten memnuniyet duyacağını belirtti fakat Volkan, kendi ayakları üstünde durmak istediğini iletti. Biz, kendisinin bu düşüncelerini ve planını saygıyla karşıladık. Biraz daha baskı yaptım ben ve 'Deneyimli bir kadromuz var. Bunlarla biraz daha tecrübe kazan. Görevdeyken yeni bir görev olursa kolay olur.' dedim kendisine fakat o kendi ayakları üzerinde durmayı seçti ve bir tarih vererek 'Ben Fenerbahçe'ye hoca olacağım.' dedi. Volkan, benim için özellikle çok zor bir veda." 

19 yaşından beri Volkan Demirel'i tanıdığını belirten Başkan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Evine, ailemle beraber gidip yemek yediğim ilk ve tek futbolcudur. Zor bir veda fakat bunu kabul ediyoruz. Kendisi kararlı ve öz güvenli bir şekilde bunu istiyor. Birtakım planları var, onların sonunda tabii ki de Fenerbahçe var. Her şey umarım gönlünce olsun ve inşallah bir gün yeniden kulübümüzle yolları kesişir. Bu kulübün kapısı Volkan’a daima açıktır. Biz elimizden gelen desteği ve çabayı kendisine veririz. Volkan yalnızca saha içinde değil, saha dışında da önemli liderlik ve duruş sergilemiştir. Kulübün en sıkıntılı günlerinde, 3 Temmuz döneminde dimdik ayakta duran isimlerdendir. Volkan Demirel'i 'Bir Volkandır Fenerbahçe' sloganıyla anmaya devam edeceğiz." 

"Genç yüzlere ihtiyaç var"

Antrenörlük kariyerinde Volkan Demirel'e başarılar dileyen Ali Koç, şöyle devam etti:

"Antrenörlükte taze kana ve genç yüzlere ihtiyaç var. Emre Belözoğlu ve Volkan için de bunu söyleyeceğim. Bu tecrübeleri ile elde ettikleri bilgilerini, doğru zamanlama ve planlamayla ilerletmek lazım. İki efsane kaptanımızın da yollarının açık olmasını diliyorum. Hem diğer kulüplerde hem de Fenerbahçe’de oynayan, kariyerlerini yakın dönemde tamamlamış herkesin iyi noktalara gelmesini umuyorum. Fenerbahçe camiası, camianın gönlünde yer edinmiş, Fenerbahçe’ye senelerce hizmet etmiş hocalara kesinlikle destek olmalıdır."

“20 yıllık bir devrin sonuna geldik”

Antrenörlükle ilgili hedeflerinin olduğunu ve bu sebeple Fenerbahçe'den ayrılma kararı aldığını belirten Volkan Demirel, şu açıklamaları yaptı:

"Çok teknik adamlar ve futbolcular geldi. Hepsinin gelişinde basın toplantıları yapıldı. Fakat ilk defa, eski futbolcu ile antrenörün gidişinde böyle bir şey oluyor. 20 yıl önce buraya adım attığımda delikanlı ve ne yapacağını henüz bilmeyen bir genç vardı. Fakat şu anda kararlı ve heyecanlı bir Volkan var. Bunu da bulunduğum ortamda her zaman anlayacaksınız. Bazı hedeflerim var. Kendi doğrularım etrafında devam edeceğim. Başkanımız kalmamı istedi. Fakat sezon tamamlandığında bu kararı vermiştim. İki yıldır bu işin mutfağı Fenerbahçe’de antrenörlük kariyerime bir adım attım. Ersun Yanal, Erol Bulut ve Emre Belözoğlu'yla birlikte çalıştım. Zamanın artık geldiğini ve yuvayı terk etmek gerektiğini anladım. Bu kararımda da umarım Volkan Demirel adına yakışır bir şekilde hareket ederim. 20 senelik bir devrin sonuna geldik. İlk kez bu heyecanı kulübün kapısından girdiğimde de yaşamıştım, şu anda da aynı heyecanı yaşıyorum. Güzel bir kariyerimin olacağını umuyorum ve düşünüyorum."

“Benim için bir ayrılık yok”

Fenerbahçe’de olduğu süreçte birlikte görev yaptığı futbolculara, teknik direktörlere, antrenörlerle ve personele destekleri için teşekkürlerini ileten Volkan, "Formanın arkasında yer alan slogan beni çok gururlandırıyor ve onurlandırıyor. Hayatım boyunca bunları asla unutamam. 40 yaşındayım ve hayatımın yarısını burada geçirdim. Her zaman Fenerbahçe aklımdaydı. Fenerbahçe'yi düşünerek daima hareket ettim. Belki hatalarım ve yanlışlarım olmuştur ancak her şeyi Fenerbahçe'yi düşünerek yapmaya çalıştım. Yaptıklarımın da daima arkasındayım. Ayrılıklar her zaman zordur. Benim için şu anda bir ayrılık yok, yalnızca biraz ara verdim. İlerleyen zamanlarda inşallah yeniden kavuşacağız. Bu kariyer nasıl 'Bir Volkandır Fenerbahçe' sloganıyla birlikte birleştiyse, bu slogana layık olmaya çalışacağım." şeklinde yorum yaptı.

"Acele etmiyorum, en doğru kararı vermek istiyorum"

Kariyer planlamasına ilişkin değerlendirmeler yapan Volkan Demirel, "Şu an 3-4 seçenek var ancak öncelikle ben, buradaki durumumu belirlemek istedim. İlk düşüncem burasıydı. İsteyenler var, konuşmalar ve planlar var fakat bunları iyi değerlendirmek için biraz zamana ihtiyaç var. Acelem de yok zaten, en doğru kararı yavaş yavaş vermek istiyorum. A lisansım var. Yalnızca almam gereken bir UEFA Pro Lisansı var. Önümüzdeki günlerde nasıl ve nerede başlayacağıma karar vereceğim." sözlerini kullandı.

"Çok iyi bir jenerasyon geliyor”

Fenerbahçe'de 20 yıl çalıştığı teknik direktörlerden pek çok deneyim kazandığına dikkat çeken Volkan Demirel, "Her çalışmadan ve konuşmadan notlar alırım ve onları okuduktan sonra yaptıklarımı hatırlarım. Bunları hep not aldım. Çok fazla notum var şu an. Kendi fikirlerim var. Teknik ekipte birlikte çalıştım. Bu da oldukça önemli. Alttan çok iyi bir jenerasyon geliyor. Genç teknik adamların futbola yararını inşallah gösterecekler." açıklamasını yaptı.

Milli Takım iddiaları

Emre Belözoğlu'nun A Milli Takım'ın ekibine katılacağı iddiaları ve kendisine de aynı teklif gelmesi durumunda yanıtının ne olacağı sorusuna Volkan Demirel, "Milli takımdan teklif gelirse hiç düşünmeme gerek yok. Bayrak ve Milli takım, çok önemli bir değer bizim için, ona verilecek cevap da zaten bellidir." sözleriyle yanıt verdi.

Volkan Demirel, Fenerbahçe taraftarına da seslendi ve "Takım sahaya çıktığında alkışlamaktan ellerinin içi terleyen Fenerbahçe taraftarına, sesi kısılana kadar bağıran büyük Fenerbahçe taraftarına, şartsız koşulsuz beni seven ve sevmeyen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

“Bir Volkandır Fenerbahçe”

Konuşmalardan sonra Ali Koç, arkasında "Bir Volkandır Fenerbahçe" yazılı bir Fenerbahçe formasını Volkan Demirel'e hediye etti. Ayrıca Ali Koç, formanın ön yüzüne "İyi insan, efsane kaptan. Her zaman yolun açık, şansın bol olsun. Kalpler beraber." yazısıyla birlikte formayı imzaladı.

Yorumlar (0)