Fenerbahçe'den Anderson Talisca bombası!

Ocak ayı transfer dönemi öncesinde birçok yıldızı gözüne kestiren Fenerbahçe'de sürpriz bir isim gündeme geldi. Matuidi, Pedro gibi dünyaca ünlü futbolcuları renklerine bağlamının planlarını yapan sarı-lacivertlilere Çin'den bir futbolcu önerildi.

SPOR 14.11.2019, 12:03 12.01.2020, 18:10
Fenerbahçe'den Anderson Talisca bombası!

Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş'ta oynayan Anderson Talisca, menajerler aracılığıyla sarı-lacivertli kulübe teklif edildi. Yıldız futbolcunun transferine sıcak bakan teknik direktör Ersun Yanal'ın yönetime olumlu rapor verdiği ifade edilirken, "Talisca bizi şampiyon yapar" sözlerini söylediği iddia edildi.

Çin Ligi'nde liderlik koltuğunda oturan Guangzhou Evergrande'de forma giyen Anderson Talisca, takımdan ayrılmak istediğini yetkililere bildirirken, menajerlerine de kulüp bulması konusunda tam yetki verdiği öğrenildi. Çin'de yıllık 10 milyon euro kazanan başarılı futbolcunun bu ülkeden ayrılmak için maaşında da fedakarlık yapacağı belirtildi.

Fabio Cannavaro'nun ekibi Guangzhou'da vazgeçilmezler arasında yerini alan Talisca, bu sezon forma giydiği 24 maçta 15 gol kaydetti. Profesyonel kariyerinde Bahia, Benfica, Beşiktaş ve Guangzhou gibi takımlarda oynayan Anderson Talisca, toplam 233 resmî maçta forma giydi.

Sadece 1 kez kırmızı kart gördü

Forma giydiği karşılaşmalarda 90 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı yıldız, 28 de asistle de takımına katkıda bulundu. Kariyerinde sadece 1 kırmızı kart gören 25 yaşındaki futbolcu, 40 kez de sarı kart gördü.

Yıldız futbolcu, Beşiktaş'ın 2016-2017 sezonu şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Görev aldığı 22 lig karşılaşmasında 13 gol kaydeden Brezilyalı yıldız, 2 de asist yapmıştı. 25 yaşındaki yıldız, bir sonraki sezon ise siyah-beyazlı formayla 33 Süper Lig karşılaşmasında 14 gol, 7 asist yapmıştı.

Yorumlar (0)