Fenerbahçe'de kasayı doldurma planı: Miha Zajc!

İddialara göre Avrupa'dan bazı kulüpler, geçen sezon Fenerbahçe formasıyla harikalar yaratan Slovenyalı orta saha futbolcusu Miha Zajc'ın peşine düştü. 6 milyon euroyu gözden çıkaran Torino'nun teklifini geri çeviren sarı lacivertli yönetim, kapıyı 10 milyon eurodan açtı. İşte Zajc hakkındaki transfer söylentileri...

SPOR 08.07.2022, 18:13 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'de kasayı doldurma planı: Miha Zajc!

Geçen sezon şampiyon Trabzonspor'un 8 puan gerisinde ligi 73 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, 2022-2023 sezonunda gözünü şampiyonluğa dikti. Kupa canavarı teknik direktör Jorge Jesus'u takımın başına getiren sarı lacivertli yönetim, yeni sezonda hem ligde hem de Avrupa'da başarı istiyor. 

Fenerbahçe, kasasını doldurmak istiyor

Kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız kazandıran Fenerbahçe, bir yandan da oyuncu satışlarıyla kasasını doldurmayı hedefliyor. Portekizli hoca Jorge Jesus, takımdaki oyuncuların güçlü ve zayıf yönlerini listeledi, yönetime raporunu iletti. Sarı lacivertli yönetim, Jesus'tan gelen listeye göre bazı isimleri kesinlikle takımda tutacak. Bazı futbolcular ise yüksek bir teklif gelmesi halinde gönderilecek.

41 maçta 9 gol atmıştı

Yeni sezon kadrosunu oluştururken ekonomik olarak da rahatlamak isteyen Fenerbahçe, geçen sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken merkez orta saha Miha Zajc'ı yüksek bir bedelle satışa çıkarabilir. Önceki sezon Fenerbahçe'nin orta sahasının vazgeçilmez isimlerinden birine dönüşen Slovenyalı oyuncu, sarı lacivertli formayı giydiği 41 resmi maçta 9 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Torino'dan 6 milyon euroluk teklif!

Edinilen bilgilere göre bazı Avrupa kulüpleri, 28 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadrolarına katmak için girişimlere başladı. İtalyan basınına göre Torino, Miha Zajc'ı renklerine bağlamak için 6 milyon euroyu gözden çıkardı. Fenerbahçe'nin Zajc için 10 milyon euro istediği, bu nedenle de transfer görüşmelerinin tıkandığı kaydedildi. 

Club Brugge devreye girdi

Slovenyalı futbolcu ile ilgilenen bir başka Avrupa ekibinin de Belçika takımı Club Brugge olduğu öğrenildi. Sarı lacivertli yönetim, uygun bir teklif gelmesi halinde Zajc'ı takımdan göndermeye sıcak bakıyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak isteyen Fenerbahçe, Avrupa'da yarışabilecek bir kadro kurmak için bazı oyuncuların satışından elde edilecek gelire ihtiyaç duyuyor.

Yorumlar (0)