Fenerbahçe'de flaş gelişme!

Fenerbahçe Kulübünde, çoğunluk sağlanamadığı için mevcut tüzüğün bazı maddelerinin değişikliğine ilişkin olağanüstü genel kurul toplantısı yapılamadı.

SPOR 16.06.2019, 11:50 16.06.2019, 13:06
Fenerbahçe'de flaş gelişme!

Fenerbahçe Spor Kulübünde mevcut tüzüğün bazı maddelerinin değişikliğine ilişkin olağanüstü genel kurul toplantısı, çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapılacak genel kurul, yeterli çoğunluk olan 2 bin 342 üyeye ulaşılamaması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, genel kurul açılışında yaptığı konuşmada, "Şu an bin 572 kişiyiz. Sizleri yormamak adına öğleden sonraki toplantıya (mali kongre) kadar bu toplantıyı tamamlıyoruz, maalesef gerçekleşemiyor. Yeni tarih gerekmiyor, buradaki maddeleri size bahsettiğim büyük tüzük tadilatı toplantısında ele alacağız." diye konuştu.

Bu tüzük tadilatının yapılamamasının gidişatlarını etkilemeyeceğini vurgulayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sadece mali açıdan daha ivedilikle yapılması gereken maddeler bulunuyordu. Günlük akışımızı ertelemez. Bir günde iki kongreyi de yapalım dedik ama maalesef olmadı. Esas önemli olan, camiamızın anayasası olarak gördüğümüz tüzüğümüzün ciddi anlamda yapılandırılması gerekliliğidir. Kendi içinde çelişkili olan maddelerin artık düzeltilmesi gerekiyor. Bir kısmı günün, çağın gerçeklerine uygun değil, onların da düzeltilmesi gerekiyor. Bir kısmı Fenerbahçe seçimlerinin daha demokratik olmasıyla ilgili olan maddeler. Personelin oy kullanamaması, elektronik oylama yapılamaması gibi maddeler. Fenerbahçe yönetim kurulunun süresinin ve döneminin belirlenmesi gerekiyor. Üç dönem, belki sonra kısıtlama gibi mesela... Pek çok konu var önümüzde. Öyle yapılsın ki önümüzdeki 25-30 sene değişime ihtiyaç duyulmasın. Çok kapsamlı bir çalışma yaptık. Tüm günü alacak, madde madde oylayacağımız için, en ince detayına kadar sorgulanmış, tenkit edilmiş, tekrar düzeltilmiş, eksik bırakılmamış, hiçbir takvimsel sıkıntıya gelmeden yapılmalı."

Bütün kongre üyelerinin büyük tüzük tadilatı sürecinde katılımcı olabileceğinin altını çizen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Tüzük tadilatını 2019'da yapmak istiyoruz fakat hiç acelemiz yok. İşi daha ciddiye alan üyelerimiz birebir kulübe gelip ilgili kurullarla çalışmalar yapma imkanı bulabilecek. Bizi esas ilgilendiren tüzük tadilatı, ana çerçevede baktığımızda bizi 25-30 yıl daha sıkıntısız götürecek tadilattır. Bugünkü tamamen mali konular idi." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan önce söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam ile hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin ise gerçekleşemeyen tüzük tadilatıyla ilgili bilgileri üyelere sundu.

Yorumlar (0)