Fenerbahçe'de Erol Bulut depremi: 232 gün sürdü

Fenerbahçe’de sezon başında büyük umutlarla göreve gelen Erol Bulut ile yollar ayrılırken, genç teknik adamın Fenerbahçe serüveni 232 gün sürdü.

SPOR 26.03.2021, 13:46 26.03.2021, 16:31
Fenerbahçe'de Erol Bulut depremi: 232 gün sürdü

Fenerbahçe'de, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada; sezon başında göreve gelen Teknik Direktör Erol Bulut’la yolların ayrıldığı duyurulmuştu.

232 gün sürdü

Fenerbahçe’de Erol Bulut dönemi yalnızca 232 gün sürerken, Ali Koç’un başkan olduğu 2018 yılından bu yana Fenerbahçe’de hiçbir teknik direktör 1 sezonu tamamlayamadı. Erol Bulut yönetiminde ligde 1,97 ile Fenerbahçe adına son 3 yılın en iyi puan ortalaması yakalanırken, Kadıköy’de tarihin en kötü performansına imza atıldı. 

Erol Bulut yönetiminde yalnızca 3 hafta liderlik koltuğunda kalabilen Fenerbahçe, özellikle iç sahada gelen kötü sonuçlar ve oynanan kötü maçların ardından Erol Bulut ile yola devam edilmeyeceği konuşulurken Fenerbahçe yönetimi, dün akşam Erol Bulut ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı.

2 yıllık sözleşmenin 1 yılını tamamlayamadı

Daha önce görev aldığı Y. Malatyaspor ve A. Alanyaspor takımlarıyla başarılı bir teknik adamlık kariyerine başlayan Erol Bulut, 2020-2021 sezonunun başında Fenerbahçe’nin başına geçerek 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yapılan flaş transferlerle sezona, 7 yıllık hasreti bitirmek adına şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, Bulut yönetiminde ilk 7 maçta mağlup olmazken, 5 galibiyet 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Her şey içerdeki Konyaspor maçıyla başladı

7. haftanın sonunda Fenerbahçe ve Erol Bulut için her şey yolunda giderken 8. haftada Fenerbahçe’nin, evinde oynadığı ve 0-2 mağlup olduğu Konyaspor maçından sonra Erol Bulut ismi ilk kez tartışılmaya başladı. Konyaspor mağlubiyetinin ardından Fenerbahçe, çıktığı Gençlerbirliği, Beşiktaş, Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK maçlarında 4 mağlubiyet 2 galibiyet aldı. Bu süreçten sonra ismi iyice hedef tahtasına konan Erol Bulut için Kadıköy’deki Başakşehir maçına, bütün kamuoyu kırılma maçı olarak bakıyordu.

Başakşehir maçıyla rahat bir nefes aldı

Konyaspor maçından sonraki krizden sonra Kadıköy’de oynadığı Başakşehir’i 4-1 yenen Fenerbahçe, bu maçtan sonra 8 maçlık bir namağlubiyet serisi yaşadı. 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik alan Fenerbahçe’nin, ikinci yarıdaki içerde oynadığı ve 1-0 yenik ayrıldığı Galatasaray maçıyla 8 maçlık mağlup olmama serisi sona erdi.

Galatasaray maçından sonra ipler koptu

İçerde Galatasaray’a mağlup olan Fenerbahçe’de gerek yönetim gerek taraftar ile Erol bulut arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Bu karşılaşmanın ardından ilk kez taraftar tarafından Erol Bulut istifaya davet edilirken, bu maçtan sonra Fenerbahçe’de oynanan 8 maçta da 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlikle kötü gidiş devam etti.

Bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası’nda içerde Başakşehir’e yenilen Fenerbahçe, kupadan da elenerek büyük hayal kırıklığına uğradı. 

Gençlerbirliği ve Beşiktaş karşılaşmalarından sonra karar verildi

Erol Bulut ile Fenerbahçe arasında resmî anlamda olmasa da psikolojik anlamda ipler kopmuşken, içerde lig sonuncusu Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, daha sonra Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçların ardından lider Beşiktaş ile puan farkının daha da açılmasıyla yönetim harekete geçti.

İlk kez sezonu tamamlayamadı

2 yıllık bir teknik adamlık kariyerinin ardından Fenerbahçe’nin başına geçen Erol Bulut, ilk kez bir takımda sezonu tamamlayamadı ve dün akşam saatlerinde Fenerbahçe’deki görevine son verildi. Böylecek 2 yıllık sözleşme yapılan Erol Bulut’un Fenerbahçe macerası, 232 gün sürdü.

Son 3 yılın en iyi puan ortalaması

Erol Bulut yönetiminde özellikle deplasman maçlarında oldukça iyi bir performans sergileyen Fenerbahçe, ligde 1,97 ortalamayla son 3 senenin en iyi puan ortalamasını yakaladı. Erol Bulut ile 30 lig maçına çıkan Fenerbahçe, bu maçlarda 18 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Bulut yönetiminde 30 maçta 54 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 31 gol gördü.

Deplasmanda tarihin en iyi 2. performansı

Erol Bulut’un belki de Fenerbahçe’deki görev süresini uzatan en önemli faktör, deplasman maçlarındaki performans ve alınan puanlar oldu. İç sahada sergilenen kötü görüntünün aksine Fenerbahçe, deplasmanda tarihin en iyi ikinci sezonunu geçirdi. Deplasmanda oynadığı 15 maçta 1 kez mağlup olan, 3 kez berabere kalan Fenerbahçe bu maçların 11’inde galip gelirken toplamda 36 puan topladı. Bu deplasman maçlarında 2.40 puan ortalaması yakalayan Erol Bulut, daha önce Fenerbahçe’de görev almış Carlos Alberto Parreira’nın 2.41 deplasman puan ortalamasının ardından Fenerbahçe tarihinin en başarılı ikinci deplasman performansına imza attı.

Kadıköy'de tarihin en kötü sezonu

Birkaç yıl öncesine kadar Kadıköy’de mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, Erol Bulut yönetiminde Kadıköy’deki en başarısız sezonunu yaşadı. İçerde oynadığı 15 lig maçında Fenerbahçe 7 galibiyet alırken 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Fenerbahçe’nin daha önce hiçbir sezonda, Kadıköy’de 6 maç kaybetmediği süreçte Fenerbahçe bu sezon, lig bitmeden 6 mağlubiyet aldı.

Teknik ekiple de yollar ayrıldı

Fenerbahçe’de Erol Bulut ile yollar ayrılırken, Erol Bulut ile beraber göreve başlayan teknik ekiple de yolların ayrıldığı açıklandı. Teknik ekipte yer alan isimlerden Pantelis Pantelopoulos, İbrahim Kemal Menderes ve Mehmet Yozgatlı’nın dışında Erol Bulut’un danışmanı Volkan Küçük ile de yollar ayrıldı.

Yorumlar (0)