Fenerbahçe'de 18 ayda 6 stoper transferi!

Fenerbahçe, son 18 ayda yaptığı stoper transferleriyle dikkatleri üzerine çekti.

SPOR 09.01.2020, 11:48 12.01.2020, 15:20
Fenerbahçe'de 18 ayda 6 stoper transferi!

Renklerine en son Gineli savunmacı Simon Falette'yi bağlayan sarı-lacivertli ekip, son 1.5 sezonda stoper bölgesinde nokta atışı yapmakta bir hayli zorluk çekti.

Haziran 2018'de başkanlığa Ali Koç'un gelmesinin ardından yeni bir döneme başlayan sarı-lacivertlilerde, sportif direktörlüğe de aynı tarihlerde Fransız futbol adamı Damien Comolli geldi.

Bu süre zarfında takımın başında bulunan Phillip Cocu ve Ersun Yanal'ın savunmaya takviye istemesiyle Fenerbahçe, son 4 transfer döneminde 6 stoper oyuncusunu renklerine bağladı.

Geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde bu bölgeye Diego Reyes'i alan sarı-lacivertli ekip, ara transferde yerli savunmacılar Sadık Çiftpınar ile Serdar Aziz'i kadrosuna kattı. Bu sezon başında Adil Rami ve Zanka'yla stoper takviyesi yapan sarı-lacivertli ekip, ara transfer döneminin başında ise Falette'yi kadrosuna kattı.

Son 4 transfer döneminde şu zamana kadar 6 stoperle sözleşme imzalayan Fenerbahçe'nin, ara transfer dönemi bitmeden savunmanın göbeğine bir transfer takviyesi daha yapacağı tahmin ediliyor.

En verimlisi Serdar Aziz oldu, Sadık Çiftpınar sakatlandı

Fenerbahçe'de Falette'den önceki 5 stoper transferinden en çok verim Serdar Aziz'den alındı.

Galatasaray'la sözleşmesini feshetmesinin ardından Ocak 2019'da Fenerbahçe'ye transfer olan Serdar, sakatlık problemleri yaşamasına rağmen teknik heyetin en güvendiği oyuncuların başında geldi. Serdar, 19 lig karşılaşmasında forma giydi.

Serdar gibi geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde takıma katılan Sadık Çiftpınar ise büyük bir şansızlık yaşadı. Geride kalan sezon ligde 9 maçta görev yapan Sadık, ilk yarının son haftalarında formayı kapmasına rağmen ön çapraz bağlarındaki sakatlık sebebiyle sezonu kapattı.

Zanka gözden düştü

İngiltere'nin Huddersfield takımından sezon başında transfer edilen Zanka, son haftalarda teknik direktör Ersun Yanal'ın gözünden düştü.

Süper Lig'de 14 kez ilk 11'de forma giymesine rağmen yaptığı kritik hatalarından dolayı eleştiri oklarının hedefi olan 29 yaşındaki stoper, ilk yarının son maçlarında yedek kulübesine geçti. Zanka, Serdar Aziz'in cezalı, Sadık Çiftpınar'ın sakat olduğu 17. haftadaki Çaykur Rizespor maçında ise sahada 65 dakika görev yaptı.

Reyes 6 ay forma giyebildi, Rami oynamayı unuttu

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon transfer edilen stoperlerden Diego Reyes ile bu sezon transfer edilen Adil Rami, beklentilerin altında kaldı.

Reyes, geçen sezon ligde 8 maç oynadıktan sonra devre arası İspanyol kulübü Leganes'e kiralık olarak gönderildi. Reyes bu sezon başı ise Meksika'nın Tigres takımına transfer oldu.

Dünya Kupası şampiyonluğu da yaşayan Fransız stoper Adil Rami ise teknik heyetin gözüne hiç giremedi. Rami, sezonun ilk yarısında Süper Lig'de yalnızca 1 maçta oynayıp 45 dakika forma giyebildi.

Ali Koç döneminde 30 transfer

Sarı-lacivertliler, Ali Koç'un başkanlığa gelmesiyle şu ana kadar toplam 30 futbolcu transferi yaptı.

Başkan Koç'la 4. transfer dönemini geçiren Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon 16 transfer gerçekleştirdi. Bu sezon başında kadrosuna 13 oyuncuyu katan sarı-lacivertli ekip, Falette transferiyle 30. futbolcuyu imzasını attırdı.
 

Yorumlar (0)