Fenerbahçe bombayı patlatıyor! Yıldız golcü ile anlaşma sağlandı

Geçen sezon gol yollarında yaşadığı sorunu bir an önce çözmek isteyen Fenerbahçe, ses getirecek bir transfere imza atmaya hazırlanıyor. 

SPOR 30.05.2022, 10:56 30.05.2022, 11:00
Fenerbahçe bombayı patlatıyor! Yıldız golcü ile anlaşma sağlandı

Geçen sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Mergim Berisha’dan beklediği verimi alamayan sarı-lacivertliler, bu kez gözünü Trabzonspor’un eski golcüsü Alexander Sörloth’a dikti. Bonservisi RB Leipzig’de bulunan Norveçli golcü ile uzun süredir görüşme halinde olan Fenerbahçe, yıldız isimle prensip anlaşmasına vardı. 

Geçen sezon Real Sociedad forması giymişti

Geçen sezon kiralık olarak Real Sociedad forması giyen Alexander Sörloth’un da Türkiye’ye dönmek istediği belirtildi. Real Sociedad’ın bir kez daha yıldız golcüyü kiralamak için RB Leipzig’e teklif yaptığı öğrenilirken, 26 yaşındaki futbolcunun önümüzdeki sezon İspanya’da kiralık olarak forma giymeye sıcak bakmadığı öğrenildi. 

RB Leipzig 8 milyon avroya kadar indi

Teknik Direktör Jorge Jesus ile anlaşarak Avrupa basınında ses getiren Fenerbahçe, Alexander Sörloth transferini de bitirerek gol sorununu çözmeyi amaçlıyor. Yıldız golcünün ardından RB Leipzig ile görüşmeleri hızlandıran sarı-lacivertliler, Alman ekibi ile uygun bir rakamda anlaşması halinde transferi duyuracak. Önümüzdeki sezon kadro yapılanmasında Sörloth’u düşünmeyen RB Leipzig’in bonservis bedeli konusunda 8 milyon avroya kadar indiği öğrenildi. 

Jorge Jesus onay verdi

Kısa süre içinde Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olarak açıklanacak olan Jorge Jesus’un da Sörloth’u çok istediği bildirildi. Benfica’da Oscar Cardozo ile büyük başarılar elde eden Portekizli teknik adamın aynı sistemi Fenerbahçe’ye de taşımak istediği, bu sebeple Sörloth transferine büyük önem verdiği öne sürüldü. 

Geçen sezon 44 maçta 8 gol attı

Geçen sezon Real Sociedad forması ile 44 maça çıkan Norveçli golcü, 8 kez ağları sarsmıştı. 2019-2020 sezonunda Trabzonspor forması giyen ve gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Alexander Sörloth, sonrasında transfer olduğu RB Leipzig’de beklentileri karşılayamamıştı. 

Yorumlar (0)