Fenerbahçe Beko, yeni başantrenörünü açıkladı

Fenerbahçe Beko’da, Aleksandar Djordjevic’ten boşalan başantrenörlük görevine Dimitris Itoudis getirildi. 

SPOR 19.06.2022, 15:48 20.06.2022, 11:16
Fenerbahçe Beko, yeni başantrenörünü açıkladı

ING Basketbol Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Beko, yeni başantrenörünü açıkladı. Uzun bir süredir adı Fenerbahçe Beko ile anılan Dimitris Itoudis, sarı-lacivertlilerin yeni başantrenörü oldu. Kulüpten yapılan açıklamada Yunan başantrenör ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. 

Salı günü imza töreni düzenlenecek

Fenerbahçe’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezonda başantrenörlük görevi için, kariyerinde iki Euroleague şampiyonluğu da bulunan deneyimli çalıştırıcı Dimitris Itoudis ile 3 yıllığına anlaşmıştır. Dimitris Itoudis’e yeni görevinde başarılar diliyor, atılan imzaların hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Fenerbahçe Beko’da yeni başantrenör Itoudis için salı günü imza töreni gerçekleştirecek.

CSKA Moskova ile 2 kez Euroleague şampiyonu oldu

Antrenörlük kariyerine Hırvatistan’da başlayan Dimitris Itoudis, Zagreb U-18 basketbol takımını yönetmişti. Ardından gösterdiği başarılı performansla Zagreb ve PAOK’ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Itoudis, 1999’da yılında Yunanistan’ın köklü kulüplerinden Panathinaikos’un başantrenörlüğüne getirildi. 13 sezon boyunca bu görevi sürdüren Itoudis, sonrasında Türkiye’ye gelerek Banvit’i çalıştırdı. Banvit’in ardından CSKA Moskova ile anlaşmaya varan deneyimli başantrenör, Rus ekibiyle 2 kez Euroleague şampiyonluğu yaşadı. 

Yorumlar (0)