Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ceza!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe kulüp başkanı Ali Koç'a 30 günlük hak mahrumiyeti cezası verdi.

SPOR 25.09.2019, 10:48 25.09.2019, 12:22
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ceza!

Sportmenliğe aykırı açıklamaklarda bulunduğu gerekçesiyle PFDK'ye sevk edilen sarı-lacivertli kulüp başkanına 30 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verildi.

Kayserispor Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak Uyar da sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle 45 günlük hak mahrumiyeti ve 30 bin liralık para cezasına çarptırıldı.

Ali Koç'un almış olduğu ceza için Tahkim Kurulu'na bir başvuruda bulunacağı konuşuluyor.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini protokol tribününden izleme imkânı ortadan kalkarken, karşılaşmayı locadan takip etmesi bekleniyor.

Olaylar nasıl gelişmişti?

Fenerbahçe-Alanyaspor maçının ardından 'kural hatası var mı yok mu? ' tartışmalarının hemen sonrasında Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, TFF'ye bu konuda resmî bir başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Açıklamalar sırasında sarı-kırmızılı kulübün teknik direktörü Fatih Terim'e de göndermede bulundu.

Kendisine yöneltilen Fatih Terim'in almış olduğu ceza sorusunun ardından Ali koç, "Dünkü basın toplantısını duymadım. Dünya neler konuşuyor, Avrupa neler konuşuyor biz neler yapıyoruz. Bizim ülkemizde yok tweet 19.05'te atılmış o konu konuşuluyor. Bir insanın sicili nasıl bu kadar bozuk olabilir" dedi.

Ali Koç'un bu sözlerinin ardından Club Brugge-Galatasaray maçı sonrasında kendisi hakkında söylediği sözler sorulduğunda Fatih Terim, "Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda, burada olmayanlarla ilgili konuşmayalım isterseniz. Sicilin parayla, nüfusla, reklamla doldurulamadığı bir yerdeyiz. Kimin ne dediğine dönünce bakacağız, değerse cevabını alacak." dedi.

Fatih Terim neden ceza almıştı?

Fatih Terim, Galatasaray-Kayserispor karşılaşmasının ardından, "Hatırlarsanız geçen sene örgütlü, organize işler var ama amatör demişim. Sanırım amatör lafıma alınmışlar biraz, bu sene daha profesyonel bir şekilde hareket ediyorlar." şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu açıklamasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunmasından dolayı 4 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19 bin TL para cezası verdi.

Yorumlar (0)