Fenerbahçe, Arda’nın yüzde 20’lik payını istiyor! Son teklif ortaya çıktı

Fenerbahçe, genç yıldızı Arda Güler’in yüzde 20’lik bonservis payını satın almak için Gençlerbirliği’nin kapısını çaldı. Avrupa kulüplerinin de radarında olan genç yıldız için sarı-lacivertlilerin son teklifi ortaya çıktı. 

SPOR 11.11.2022, 16:12 13.11.2022, 08:02
Fenerbahçe, Arda’nın yüzde 20’lik payını istiyor! Son teklif ortaya çıktı

Yeteneği ve karakteriyle hem Fenerbahçelilerin hem de tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Arda Güler, Avrupa kulüplerinin radarına girdi. Bir süredir adı İngiliz kulüpleriyle anılan Arda için son olarak Napoli’nin devreye girdiği öne sürüldü. Avrupa basınında peş peşe çıkan bu iddiaların ardından Fenerbahçe yönetimi de harekete geçti. Arda’nın yüzde 20’lik pay dilimini de satın almak isteyen Ali Koç yönetimi, Gençlerbirliği’nin kapısını çalarak son teklifini sundu.

Fenerbahçe’nin son teklifi 1,3 milyon avro

Yaz aylarındaki teklifi reddedilen Fenerbahçe bu kez Gençlerbirliği’ne 1,3 milyon avro teklif etti. Maddi sıkıntılarla boğuşan Gençlerbirliği’nin ise Arda’nın yüzde 20’lik bonservis diliminden 2,5 milyon avroluk kazanç beklediği öğrenildi. Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasındaki görüşmelerin başkanlar düzeyinde devam ettiği ve kısa süre içerisinde olumlu bir sonucun çıkabileceği bildirildi. Uzun süredir Avrupa kulüplerinin kıskacında olan Arda Güler’in tüm bonservis haklarını ele geçirmek isteyen Fenerbahçe, genç yıldızdan tarihi bir gelir elde etmeyi planlıyor. 

Futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 10 milyon avro olan Arda Güler, futbol kariyerine 2014 yılında Gençlerbirliği altyapısında başladı. Burada gösterdiği performansla Fenerbahçe’nin dikkatini çeken genç yıldız, 2020 yılında sarı-lacivertlilerin altyapısına transfer oldu. On numara pozisyonunda oynayan sol ayaklı yetenek, geçen sezondan bu yana sergilediği performans ile Fenerbahçe camiasının sevgilisi haline geldi. 

Yorumlar (0)