Fenerbahçe, Anadolu Efes'i devirdi

THY Euroleague'de Fenerbahçe ve Anadolu Efes karşılaştı. Karşılaşma Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

SPOR 09.10.2020, 01:14
Fenerbahçe, Anadolu Efes'i devirdi

Basketbol THY Avrupa Ligi 2. hafta maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes ile karşılaştı. Karşılaşma 80-71 sona erdi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Beko organizasyonda ikinci galibiyetini aldı, Anadolu Efes ise ikinci karşılaşmasında da kaybetti. Sarı-lacivertli ekibin ribauntlarda Anadolu Efes’e karşı 44-22’lik üstünlük sağlaması ise dikkatleri çekti.

Karşılaşma oldukça tempolu bir şekilde başladı. İlk 4 dakikada Fenerbahçe Beko, Ulunovas’ın etkili oyunuyla birlikte 10-7 üstünlük elde etti.

İlk çeyreği Efes önde bitirdi

Simon’un hücumda vermiş olduğu 8 sayılık katkıyla birlikte 10-0’lık bir seri yakalayan Anadolu Efes, 8. dakikada skoru 17-10 yaptı.

Kalan bölümde Fenerbahçe Beko’nun Melih Mahmutoğlu, Vesely ve Brown ile buludğu basketlere Pleiss, Micic ve Dunston’la yanıt veren Anadolu Efes, ilk periyodu 23-16 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe gelindiğinde Fenerbahçe Beko, 9-0’lık bir seri yakalayarak 14. dakikada maçta öne geçti. 23-25. Skor üstünlüğünün birkaç defa el değiştirdiği kalan bölümde ise Fenerbahçe Beko, De Colo’nun skorer oyunuyla birlikte soyunma odasına 42-35’lik üstünlükle gitti.

Üçüncü periyoda gelindiğinde iki ekip de skor getirmekte zorlandı. İlk 5 dakikada takımlar 6’şar sayı atabildi. Anadolu Efes, Simon ve Beaubois’in üst üste kazandırdığı basketlerle beraber 28. dakikada oyunda öne geçti: 51-50. Son bölümde ise dış atışlardan peş peşe 4 isabet bulan Fenerbahçe son periyoda 61-54 önde girdi.

Fenerbahçe savunma ribauntlarında hata yapmayarak maçı aldı

Son çeyreğe gelindiğinde Anadolu Efes, Anderson, Simon ve Efes’in art arda atmış olduğu basketlerle 35. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 62-63. Yapmış olduğu etkili savunmayla beraber lacivert beyazlı takımda top kayıplarını zorlayan ve savunma ribauntlarında hata yapmayan Fenerbahçe Beko, De Colo’nun attığı basketle 38. dakikada farkı ilk defa çift hanelere çıkardı: 67-74. Sarı lacivertli ekip karşılaşmadan 80-71 sonuçla ayrıldı.

Fenerbahçe Kulubü Başkanı Ali Koç da karşılaşmayı takip etti.

Yorumlar (0)