Fenerbahçe '1959' çağrısını yineledi

Fenerbahçe Spor Kulübü, 1959 yılından evvelki şampiyonluklar için TFF'ye başvuruda bulunalı 1 sene olduğunu fakat hala bir yanıt alınamadığını anımsattı.

SPOR 06.03.2022, 18:20
Fenerbahçe '1959' çağrısını yineledi

Sarı-lacivertli kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1959 yılı öncesi oynanan ulusal turnuvalarda elde edilen şampiyonlukların tanınması isteği yinelenerek, "1959 yılı öncesi şampiyonluklarımızın Spor Toto Süper Lig'e ilave edilerek, bundan doğan maddi ve manevi taleplerimizin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığımız resmi başvurunun üstünden bugün itibarıyla 1 sene geçti. 1959 yılı öncesi dönemde, bizzat kendilerince ulusal olarak oynatılarak elde ettiğimiz 9 şampiyonluğumuzun TFF tarafından resmi olarak tanınmasını bekliyoruz." denildi.

"Türk futbolu 1959'dan önce de vardı"

"TFF arşivinde, yakın tarihte bir kulüp için bahse konu şampiyonlukların tanınmasının bir örneği açık ve net bir şekilde ortada dururken, bugün aynı haklara sahip başta bir kulübümüz olmak üzere herhangi bir kulübün hakkı ortadan kaldırılamaz." denilirken, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Hiçbir sebep, tarihi ve kazanılan şampiyonlukları saklayamaz. Yanıtı geciktirmek bu tarihi ortadan kaldıramayacağı gibi yanıtsız geçen her gün, bu hususta başvuruda bulunan birçok kulübün haklılığını daha da kuvvetlendirme manasına gelmektedir. TFF'nin vereceği karar, aynı zamanda 1923'te kurulmuş olan kendi tarihine, Türkiye futbolunun tarihine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak manasına gelmektedir. Her ne koşulda olursa olsun, puan ve gündem durumundan bağımsız bir şekilde haklı davamızın arkasında olmayı ve bizimle beraber şampiyonlukları tanınmayan diğer kulüplerin de bayraktarlığını yapmayı sürdüreceğiz. Türkiye futbol tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihidir ve 1959'dan sonrası için ibaret değildir."

Yorumlar (0)