Fenerbahçe 1 Milyar Tl arıyor!

Fenerbahçe,  2020 yılına kadar büyük bir mali kaynak bulmak zorunda kaldı. Kulüp  başkanı Ali Koç'u kara kara düşünmeye başladı. Başkanın hibesi olan 50 milyon dolar sadece kısa vadelide olsa rahatlattı. "Fener Ol'dan gelen 25 milyon euro nun da çok faydası olmadı. 

SPOR 17.10.2019, 10:04 17.10.2019, 10:10
Fenerbahçe 1 Milyar Tl arıyor!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz hafta Öznur Kablo ile yapılan sponsorluk anlaşması sonrası "Hiçbir kulüp için 2019-20 kolay değil. Bu gemi nasıl yürüyecek, maaşlar nasıl ödenecek diye düşünüyoruz" sözlerinin ardından vahim tablo ortaya çıktı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımının Sponsoru Olduk!

Sponsorluk anlaşmasında Başkan Koç'un bu ifadeleri kullanmasının, kulübün en önemli sorununun, maddi konular olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Sarı-lacivertli yetkililerin yaptığı hesaplamalarda 2020 yılı için kulübün 1 milyar liralya ihtiyacı olduğu görülüyor. Tüm ödemeler için böyle bir kaynak ortaya çıkması bekleniyor.

ersun yanal fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

Başkan Ali Koç göreve geriler gelmez verdiği sözü tuttu ve 50 milyon doları kulübe hibe etti. Bu para, 3-4 aylık süreçte sarı-lacivertlilerin ihtiyacını görse de sadece kısa vadeli bir rahatlama sağladı.,

Gelirlerin tamamına yakını kulübe gelmeden borçlar sebebiyle bankalara gitmesi, bunun yanı sıra bir de faiz yükünün bulunması, sarı-lacivertliler için oldukça zor bir durum oldu.

fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

Yönetim, hem borç hem de faizlerin arasından sıyrılmaya çalışırken, kasaya para girmesi için çareyi "Fener Ol"da aramıştı.  Bu kampanyadan 25 milyon euronun üzerinde ciddi bir gelir sağladı.
 

Yorumlar (0)