Feghouli'den Tudor yorumu: Onun sayesinde şampiyon olduk!

Galatasaray'dan ayrılan Sofiane Feghouli, eski hocası Igor Tudor ve Türk futbolu hakkında konuştu. 2017-2018 sezonuna Tudor ile başladıklarını ancak Fatih Terim ile noktaladıklarını kaydeden Cezayirli oyuncu, "O sezon şampiyon olmamızı sağlayan Igor Tudor'un sert antrenmanlarıydı. Çoğu Türk oyuncu, Tudor'un antrenmanlarına dayanamıyordu." dedi.

SPOR 06.07.2022, 14:49 07.07.2022, 09:01 Hakan Öksüz
Feghouli'den Tudor yorumu: Onun sayesinde şampiyon olduk!

2017'de West Ham'dan Galatasaray'a gelen ve bu ay itibarıyla takımdan ayrılan Cezayirli Sofiane Feghouli, bir spor gazetesine verdiği röportajda içini döktü. 2017-2018 sezonuna Igor Tudor ile başladıklarını ancak Fatih Terim ile bitirdiklerini kaydeden Feghouli, "O sezon şampiyon olabilmemizin sebebi, Igor Tudor'un antrenman yöntemleriydi." dedi.

"Bazı Türk oyuncular, antrenmanda çok zorlanıyordu"

Şampiyonluktaki en büyük payın Igor Tudor'a ait olduğunu aktaran Cezayirli oyuncu, "Antrenman yöntemleri oldukça acı vericiydi. Çoğu Türk oyuncu, o antrenmanlarda çok zorlandı. Çünkü eski yıllarda edindikleri bazı kötü alışkanlıklar vardı. Tudor, antrenmanlarda pes eden futbolcuları silerdi. Böyle oyuncuları takımda görmek istemezdi. İstediği şey, bütün futbolcuların fiziksel olarak en üst düzeyde olmasıydı. Herkesin birer atlet gibi olmasını istiyordu." ifadelerini kullandı.

"Medya baskısı yüzünden gönderildi"

Her şey iyi giderken Igor Tudor'un aniden takımdan ayrıldığını ve yerine Fatih Terim'in getirildiğini belirten Cezayirli oyuncu, "Oyuncular olarak buna anlam veremedik. Kasım ayı sona erdiğinde zirveden sadece 3 puan uzaktaydık. Başarılıydık yani. Medya baskısı ve taraftarlardan gelen eleştiriler üzerine yönetim, Tudor'u gönderme kararı almış. Ayrılmasının sebebi kamuoyu baskısıydı. Tudor'a yönelik bu tutum, bizi mutsuz etti. O sezonun sonunda şampiyon olduk. Bu şampiyonluk, sezon başında transferleri gerçekleştiren ve takımın iskeletini oluşturan Tudor sayesinde geldi." dedi.

Fransız ekibi Marsilya'nın başına geçen Igor Tudor'un oldukça yetenekli olduğunu belirten Feghouli, "Avrupa'nın en üst düzey hocalarından biri olabilir. Bunun için kendini cesur şekilde eleştirebilmesi ve eksiklerini görebilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)