Fatih Terim’in, “Ona sorun!” sözlerine TFF’den yanıt geldi

TFF, Ümit Davala ve Fatih Terim’in PFDK'ya sevk edilmelerinin sebebini açıkladı.

SPOR 29.04.2021, 17:30 30.04.2021, 10:32
Fatih Terim’in, “Ona sorun!” sözlerine TFF’den yanıt geldi

Galatasaray-Konyaspor maçının ardından gelen bir soru üzerine Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe İdari Direktörü Emre Belözoğlu'nun PFDK'ya neden sevk edilmediğine ilişkin bir soruya "Mehmet Baykan'a sorun" şeklinde yanıt vermişti.

"Raporlar hukuk müşavirlerince hazırlanıyor”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Teknik Direktör Fatih Terim’in TFF Başkanvekili Mehmet Baykan’a yönelik sözleri sonrası bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, müsabakalardaki disiplin sevklerinin görevli hakem ve temsilci raporları dikkate alınarak TFF hukuk müşavirleri tarafından yapıldığı kaydedildi.

Fenerbahçe maçında herhangi bir disiplinsizliğin yaşanmadığı belirtilen açıklamada, Volkan Demirel’in elemlerinin disiplin boyutuna ulaşmandan sonlandığına ve bu nedenle de hakkında herhangi bir işlem yapılmaya gerek duyulmadığına dikkat çekildi.

Terim’e cevap

TFF açıklamasında, Fenerbahçe maçında olduğu gibi Galatasaray A.Ş. ile Çaykur Rizespor A.Ş. arasındaki müsabakada da Terim’in sözlerinin ihlal boyutuna ulaşmadığından kendisine de herhangi bir disiplin işlemi başlatılmadığı ancak daha sonrasında Galatasaray A.Ş. Antrenörü Ümit Davala ve Fatih Terim’in küfür içerikli söylemlerde bulunduğunun tespit edildiğinden dolayı rapor edildiği ve bu sebeple de PFDK’ya sevklerinin sağlandığı bildirildi.

Olayların işleniş ve söylemleri boyutuyla farklılık oluşturduğu ve bu nedenle disiplin işlemine gerek duyulduğu belirtilen açıklamada somut gerekçelerle yapılan işlemler hakkında soyut gerekçelerle değerlendirmede bulunmanın doğru olmadığına işaret edildi.

Yorumlar (0)