Fatih Terim operasyona başlıyor!

Gaziantep karşılaşması Galatasaray'da yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Zorlu deplasmanda alınan 2-0'lık galibiyet ve güzel futbol, sarı-kırmızılı takımda birçok şeyi değiştirecek.

SPOR 11.11.2019, 10:33 11.11.2019, 10:35
Fatih Terim operasyona başlıyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 galibiyet elde edilen Gaziantep karşılaşmasında ortaya koyulan oyundan son derece memnun kalırken, maçta forma şansı verdiği futbolcularına, “Formanızın hakkını verip mücadele ettiniz. Sizi tebrik ediyorum” dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi'nde ki 6-0’lık Real Madrid yenilgisinin ardından kendisi ve oyuncularının üzerindeki baskıyı büyük oranda azaltan Gaziantep galibiyetinden sonra, takımın geleceği adına 4 önemli karar verdi.

galatasaray gaziantep ile ilgili görsel sonucu

Gaziantep maçında olumlu sonuç elde edilmesini sağlayan 3-5-2 sistemi bundan sonraki maçlarda da sık sık kullanılacak. Geri üçlüde görev verdiği Luyindama, Ahmet Çalık ve Marcao’nun performansına tam puan veren Fatih Terim, bu sistemin takımın hücum gücünü de yükselttiği görüşüne sahip. Tecrübeli direktör, 22 Kasım Cuma günü Medipol Başakşehir karşılaşmasıyla başlayacak zorlu fikstürde takımını yine 3-5-2 sistemiyle oynatmanın planını yapıyor.

galatasaray ile ilgili görsel sonucu

Bu sezon saha içinde takımın lideri olmasını ön gördüğü Ryan Babel’den beklediği performansı göremeyen Fatih Terim, bu görevi Sofiane Feghouli’ye verme kararı verdi. Gaziantep karşılaşmasında bir gol kaydeden ve iki şutu direkten dönen Cezayirli yıldız bundan sonra Galatasaray’ın en kilit futbolcusu olarak görev yapacak. Teknik adam, fizik kondisyon seviyesi giderek artan Feghouli’yi takımdan kesmeyip geçen sezonki formuna kavuşmasına yardım edecek.

galatasaray ahmet çalık ile ilgili görsel sonucu

Türk oyunculara forma şansı verecek

Ligde geride kalan 11 haftanın 8’inde ilk 11’i tamamen yabancı futbolculardan oluşturan Fatih Terim, bundan sonraki karşılaşmalarda en az 2-3 yerli futbolcuya forma şansı verecek. Gaziantep’te kadroda şans verdiği Ömer, Adem Büyük, Emre Taşdemir ve Ahmet’in mücadele azmi ve aidiyet hislerine tam not veren Terim, ‘Galatasaray ruhu’ diye nitelediği bu ortamın devam etmesini sağlamak amacıyla bu futbolculara ilk 11’de forma şansı vermeyi sürdürecek.

galatasaray Steven Nzonzi ile ilgili görsel sonucu

Sezon başında büyük umutlarla kiralık olarak transfer edilen ancak bugüne dek beklentileri karşılayamadıkları için Gaziantep’te ilk 11’de yer almayan oyuncular, performans seviyelerini yükseltmezlerse yedek kulübesinde oturmaya devam edecekler. Gaziantep’te 65. dakikada dahil olan Jean-Michael Seri ile, sürekli ilk 11’de oynama düşüncesiyle Galatasaray’a transfer olan Steven Nzonzi ve Emre Mor, bir sonraki karşılaşmada da yedek kulübesinde oturacak.
 

Yorumlar (0)