Fatih Terim, Nagatomo'yu gönderiyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanyol devi Real Madrid'e karşı alınan yenilgi sonrasında takımdan göndereceği ilk isim olarak Yuto Nagatomo'yu seçti.

SPOR 07.11.2019, 09:44 07.11.2019, 10:06
Fatih Terim, Nagatomo'yu gönderiyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid kulübüne karşı 6-0 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takımda teknik adam Fatih Terim, Yuto Nagatomo'yu göndermeye karar verdi.

Real Madrid deplasmanında kaydedilen 4. golde büyük bir hatada pay sahibi olan Nagatomo, Fatih Terim'de kredisini bitirdi. Sarı-kırmızılı taraftarların desteğini de artık arkasında bulamayan Japon oyuncunun devre arasında kulüpten gideceği iddia ediliyor.

Yuto Nagatomo ile ilgili görsel sonucu

Real Madrid karşılaşmasında ilk 11'de forma giyerek başlayan Yugo Nagatomo, 88 dakika boyunca oyunda görev aldı.

Yıldız oyuncu yerine dakika 88'i gösterdiğinde Adem Büyük oyuna dahil oldu.

Galatasaray kulübünde bu sezon 14 karşılaşmada görev alan 33 yaşındaki oyuncu, takımda ne gol kaydetti, ne de asist yaptı.

Yuto Nagatomo ile ilgili görsel sonucu

Peki Yuto Nagatomo kimdir?

12 Eylül 1986 tarihinde Japonyo'da dünyaya gelen oyuncu, futbol kariyerine 2002'de Higashi Fukuoka Lisesi'nin futbol takımında başlangıç yaptı. Sonrasında 2005-2007 yıllarında da Meji Üniversitesi'nin takımında oynadı.

Japon oyuncu, profesyonel futbol kariyerine 2008'de transfer olduğu FC Tokyo kulübünde forma giyerek başladı. Bu takımda oynadığı 4 yılda toplam 84 karşılaşmada yer aldı. 2010 yılının Temmuz ayında Serie A'ya o sezon yeni çıkan İtalya'nın Cesena kulübünde kiralık olarak forma giymeye başladı.

Yuto Nagatomo japon ile ilgili görsel sonucu

Cesena'da ve 2011 Asya Kupası'nda Japonya Millî Takımındaki başarısı ile İtalyan kulübü, Nagatomo'nun bonservisini aldı ancak hemen sonrasında Davide Santon'un kiralanması karşılığında onu Inter'e kiralık olarak gönderdi.

Sezon sonunda Inter, Luca Garritano ve Luca Caldirola'nın bonservis haklarının yarısı ve bir miktar para karşılığında Nagatomo'nun bonservisine sahip oldu.. Bu transferin toplam maliyet değeri ise 10,95 milyon euro olarak açıklandı.

33 yaşındaki oyuncu, Japonya Millî Takımı'nda ilk olarak 24 Mayıs 2008'de Fildişi Sahili ile oynanan özel bir karşılaşmada görev aldı. Millî takımda 101 karşılaşmada forma giyen Japon oyuncu, 3 gol kaydetti.

Yuto Nagatomo japan ile ilgili görsel sonucu

31 Ocak 2018'de kiralık olarak Galatasaray'a imzasını attı.


 

Yorumlar (0)