Fatih Terim'le dalga geçmişti: Frank de Boer'un sözleşmesi feshedildi

Hollanda Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Frank de Boer ile yollar ayrıldı.

SPOR 29.06.2021, 20:08
Fatih Terim'le dalga geçmişti: Frank de Boer'un sözleşmesi feshedildi

Hollanda Futbol Federasyonu, geçtiğimiz yıl eylül ayında göreve başlayan 51 yaşındaki Hollandalı teknik direktör De Boer ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Çekya'ya elenmişti

De Boer yönetimindeki Hollanda, EURO 2020 (2020 Avrupa Şampiyonası) C Grubu'nu üçte üç yaparak zirvede tamamlamış, son 16 turunda ise Çekya'ya 2-0 mağlup olarak elenmişti.

Diğer yandan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın da bulunduğu 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yarışan Hollanda, ay-yıldızlıların arkasında ikinci sırada konumlanıyor.

Teknik direktörlük kariyerine başladığı Hollanda'nın Ajax takımıyla 2011 yılından 2014 yılına dek art arda 4 sene lig şampiyonluğu yaşayan de Boer, Inter, Crystal Palace ve Atlanta United kulüplerinde de görev yapmıştı.

Futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü Barcelona ve Ajax'ta geçiren de Boer, 2003-2004 sezonunda ise Galatasaray'da forma giymişti.

Fatih Terim ile dalga geçmişti

Frank de Boer, "Advocaat, Hiddink, Rijkaard... Hepsinden bir şeyler öğrendim. Fatih Terim'den ise futbolun nasıl oynanmaması gerektiğini öğrendim. O da bir çeşit öğrenme sayılır." diyerek Terim ile dalga geçmişti.

Yorumlar (0)