Fatih Terim isyan etti!

Dün akşam seyircisiz maçta Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, maç sonu açıklamalarda bulundu.

SPOR 16.03.2020, 09:25
Fatih Terim isyan etti!

Covid-19 nedeniyle maçların iptal edilmemesi hakkında sert konuşan Terim, "Global bir sorunla karşı karşıyayız. Ülkeler olağanüstü hal ilan ediyor. Sınırlarını kapatanlar var. Okullar tatil edildi, uçuşlar durduruldu. Risk grubundakiler evinde. Meclis ve parti grup toplantıları iptal edildi. Ülkedeki tüm etkinlikler, gelişim ligleri iptal. Kamu ve özel kuruluşlarda kriterlere göre evden çalışma esasına geçildi. Dünyadaki tüm büyük ligler ertelendi. Aklınıza NBA'in erteleneceği gelir miydi? NBA ertelendi. Ayrı sahalarda oynamalarına rağmen tenis maçları ertelendi. Milyonlar, hatta milyarlar 'Futbol insan hayatından önemli değil.' cümlesini ana haberlerde, spor haberlerinde, gazetelerde ve televizyonlarda kuruyor. Bizi toplumun uyuşturucusu gibi... Seyircili oynanan bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Seyirci alınmasa da stadda görevli 850 kişi olduğunu belirten Terim,"Kimseyi kırmak, kimseyi üzmek niyetinde değilim ama doğruları da tabii ki söyleyeceğim. Bazıları söyleniyor, ben söylüyorum. Sağlığımız ve hayatımız söz konusu. Böyle de bir illet var. Hepimiz elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Bizim, oyuncuların ve sizlerin hayatı söz konusu. Burada akreditasyon sahibi 850 kişi var. Çok yakınız. Hani 1-1,5 metreden uzak duracaktık. Oyuncuların öpüşmesine mani olabilir misiniz? İmkanı yok. Hepimizin hayatı tehlikede. Ertelense, bütün futbolcuları evlerine yollasak, olacak herhangi bir hadiseden kimsenin gocunması gerekmiyor. Çünkü herkes kendisini hür iradesiyle virüsten koruyacak ama birimizden bir şey çıkarsa hepimiz karantinaya gideceğiz. Top toplayıcı çocuklar da dahil." şeklinde konuştu.

Maçla ilgili de görüşlerini ifade eden Terim, Sergen Yalçın'ı överek, Sergen hocanın takıma eli değmiş dedi. Çok pozisyona girdiklerini anımsatan sarı-kırmızılıların hocası, bunlardan birini gole çevirmemiz lazımdı, gol atamamızı atmosferin yapaylığına bağlıyorum dedi.

Yorumlar (0)