Fatih Terim'in Marsilya planı

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda temsilcimiz Galatasaray, yarın akşam Marsilya deplasmanına çıkacak.

SPOR 29.09.2021, 14:37
Fatih Terim'in Marsilya planı

Geçtiğimiz hafta Göztepe karşısında ligdeki kötü gidişe son vererek moral bulan Galatasaray'da gözler, UEFA Avrupa Ligi'ne çevrildi.

Lazio maçı 11'i ile Marsilya karşısında

E Grubu'ndaki ilk maçında, İtalyan temsilcisi Lazio'yu 1-0 yenen sarı kırmızılılar, yarın Marsilya deplasmanından iyi bir sonuç alarak zirvedeki yerini korumayı amaçlıyor.

Maç için Fransa'ya giden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Lazio karşısındaki gibi oyuncularından baskılı oynamalarını istedi.

Tecrübeli hoca, son anda bir gelişme yaşanmadığı takdirde Lazio maçındaki kadro ile Marsilya karşısına çıkacak.

Savunmanın göbeğinde Nelsson ve Marcao ikilisini tercih edecek olan Terim, forvet bölgesinde ise Halil Dervişoğlu'na görev verecek. Marcao'nun takıma dönmesiyle beraber oyun kurma görevini,  Marcao ile beraber Morutan ve Cicaldau yapacak.

Öte yandan, sakatlıkları geçen Barış Alper ve Sachao Boey takımla çalışmalara başlarken, Marsilya'da iki futbolcunun ilk 11 başlama ihtimalinin düşük olduğu aktarıldı. Fatih Terim'in risk almamak için bu oyuncuları yedekte oturtup, Lazio mücadelesinde olduğu gibi Kerem ve Yedlin’i ilk 11'de sahaya süreceği belirtildi.

Cengiz ve Payet’e dikkat

Fransa Ligue 1’de 7 maçta 14 puan alan ve Avrupa Ligi'ndeki ilk karşılaşmasında Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalan Marsilya, son günlerde düşüşte. Fransız ekibi, Fransa Ligindeki son 2 maçtan sadece 1 puan alabildi.

Marsilya'da en skorer isimler; 5 gollü Payet ile birlikte 4 gollü milli futbolcumuz Cengiz Ünder.

Terim’in kafasındaki 11

Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Taylan, Cicaldau, Kerem, Morutan, Halil.

Galatasaray’ın kamp kadrosu

Yorumlar (0)