Fatih Terim'in en kötü sezonu!

Bu sezonki kötü performansı ile olumsuz eleştirilere mağruz kalan Galatasaray'da teknik adam Fatih Terim, sarı kırmızılı kulüpteki 10 sezonunun en kötü dönemini geçiriyor.

SPOR 30.10.2019, 09:36
Fatih Terim'in en kötü sezonu!

Sarı-kırmızılı takımda teknik adam olarak 10 farklı sezonda yer alan ve 8 kez Süper Lig şampiyonu olan Fatih Terim bu sezon adeta kabus yaşıyor. Terim döneminde daha önceki 9 sezonun ilk 9 haftasında ortalama 19 puana sahip olan Galatasaray, 18 gol kaydetmişti. İstediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Cimbom'un başında bu sezon ise en kötü ilk 9 haftasını geride bırakan Terim, 9 hafta sonrasında 13 puanda kalırken, sadece 9 gol atabildi.

Süper Lig’in 9. hafta maç programında Beşiktaş karşısında oldukça kötü bir şekilde oynayan ve net pozisyonlar elde edemeyen sarı-kırmızılılar, 9 hafta sonunda 14. puanını elde edemedi. Sezon başından beri yalnızca 3 galibiyeti bulunan Galatasaray, 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Bu  Kötü gidişata Avrupa yolında da devam eden Cimbom, Şampiyonlar Ligi’nde henüz galibiyet elde edemedi. Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde 3 maç oynayan Galatasaray, 2 mağlubiyet ve bir eşitlik elde ederek kötü seriyi bozamadı.

Sarı-kırmızılı kulüp, ligde 9. haftadan itibaren 30 sezonun en kötü dönemi içerisinde bulunuyor. Geriye kalan bölümde 9 gol kaydeden Cimbom, en son 1989- 1990 yıllarında 9 kez fileleri havalandırmıştı. Galatasaray, 1989- 1990’dan sonraki sezonların hiçbirisinde 11 golün altına inmemişti.

Yorumlar (0)