Fatih Terim: Camiamın sesini bekliyorum

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, "Ben fazla bir şey söylemeyeceğim, camiamın sesini bekliyorum. Hem ilk maçta hem de bu maçta ben açıkçası onlardan bekliyorum bazı şeyler" diye konuştu.

SPOR 13.02.2020, 00:20 13.02.2020, 00:52
Fatih Terim: Camiamın sesini bekliyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor karşılaşmasının ardından konuştu. Oyuncuları gösterdikleri mücadeleden ötürü kutlayan Fatih Terim, "Uzun zamandır tansiyonu yüksek olan maç oynamadık. Bunda ilk maçta aldığımız sonucun etkisi ile normal bir mücadele gerekmiyor, daha fazlası gerekiyor. Dolayısıyla gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Bugünkü performanslarından dolayı oyuncularımı candan kutluyorum. Taraftarımızı candan kutluyorum. Eğer ikisi birleşirse çok şeyler değişiyor. Mücadele müthiş benim hakkım helal olsun. Onlar da varsa hakkını helal etsinler. İlk maçtaki, ikinci maçtaki bazı şeylerle ilgili konuşmayacağım. Camiamızın sesini bekleyeceğim. Özellikle ikinci yarı golü yedikten sonra birkaç dakika şok normal. İşi 4 gole çıkardık. Hem oyunu iyi oynayacaksınız, gol atacaksınız oraya hapsedeceksiniz, goller kaçıracaksınız, bir gol iptal olacak. İkinci yarı oyuncularım ortaya bir karakter koydu. 3-1 bulduk. Donk'u ileriye yolladık. Hava hakimiyeti için. Bence o da tuttu. 4. Bulabilirdik ama olmadı. Biz böyle oynayalım zaten karşılığını alırız" ifadelerini kullandı.

"Onu konuşmayacağım"

Marafona'nın oyunu yavaşlatıp, yavaşlatmadığıyla ilgili gelen soru üzerine Terim şöyle konuştu: "Onu konuşmayacağım dedim. Önemli maçlarımız da var. Başka bir şey söyleyeyim. Pazar oynadık. Rakibimiz cumartesi oynadı. Ben aynı takımı sahaya sürdüm. Onlar 5 değişiklik yaptı. Oyuncularımı o yüzden karakter koydular diye tebrik ediyorum. 90 dakika olarak bakmayın 180 dakika olarak bakın maça. 96'ıncı dakikada da iyi bir sarı kart."

"Üstüne koyarak da devam edeceğiz"

Üstüne koyarak devam edeceklerini söyleyen Terim, "Tarih ve tecrübelerimiz bize gösterdi ki bazen bir maç kaybedersiniz ama çok şey kazanırsınız. Bugün öyle bir şey olduğunu umut ediyorum. Maçtan sonra ben sinirlendim ve üzüldüm. Kendi soyunma odamdan oyuncuların soyunma odasına gittiğim zaman kendileriyle gurur duyduğumu söyledim. Onlar da benden sonra, bu takım olmanın beraber olmanın tezahürleridir. Bu oyunu biz oynarsak ki oynuyoruz üstüne koyarak da devam edeceğiz inşallah. Çok üzgünüm ama oyun olarak mutluyum" diye konuştu.

"Sadece oyuncuda değil, oyunda da değişiklik yaptık"

Devre arasından itibaren sadece kadroda değil oynadıkları oyunda da değişiklik yaptıklarının altını çizen Terim, şu ifadeleri kullandı: "Ben çok uzun olmamasına rağmen devre arasını işaret etmiştim. Birkaç değişiklik, sadece oyuncuda değil oyunda da değişiklik yaptık. Üzerinde devamlı çalışarak doğru yolda olduğumuzu da gördük. Bazen çok iyi oynarsınız sonuç alamazsınız. O oyunla beraber sonuç almamızın bize büyük yardımı oldu. Çok kolay bir şey değil. Israrla ve inatla kafamızdakini oynamaya uğraşıyoruz. Onlar da bunu benimsediler. İyi yoldayız" ifadelerini kullandı.

"Henry fizik olarak güçlendiğinde büyük bir silah"

Güçlü bir Onyekuru'nun büyük silah olacağını söyleyen Terim, "Oyun içerisinde de 45 dakika olmasına rağmen birkaç dakika dinlenme yaptı. O da hakkıdır. Önemli bir hastalık geçirdi. Henry ile oynadığımız zaman hızlı hücum ve topsuz oyun kazanıyoruz. Henry biraz daha güçlendiğinde fizik olarak büyük bir silah. Onun için istedim onu zaten. Hem topun kontrolünün bizde kalmasını istiyoruz hem de geçiş oyununda Henry ile tehdit olmak istiyoruz. Buna rağmen etkili oldu. Yavaş yavaş oyuna girecektir" şeklinde konuştu.

"Galatasaraylılar merak etmesinler"

Taraftarlardan, futbolcular hata yaptığında daha fazla destek olmalarını isteyen Fatih Terim, sözlerini şöyle noktaladı: ""Taraftarımız hep şunu rica ettim. 90 dakikanın sonuna kadar normal oyun reaksiyon dışında oyuncularımıza tepki olmaması lazım. Kim olursa olsun. Belhanda'da bize çok büyük emekleri olmuştur. Galatasaray, Ali Sami Yen mabedinde herkesi kucaklayan bir durumda olmalıdır. Biz hiç merak etmesinler her şeyin fakındayız. Kendi aramızda çözeriz. Onların ihtiyacı var. Hele hata yaptığında onların daha çok ihtiyacı var. Bizim her şeyi gördüğümüzü analiz ettiğimizi bilsinler. 50 senesini Galatasaray'a vermiş biri olarak Galatasaraylılar merak etmesinler."

Yorumlar (0)