Fatih Terim: Bir sorumlu varsa, benim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Paris Saint Germain maçının ardından yaptığı açıklamada, iki takım arasında büyük fark olduğunun altını çizerek, "Bizim için acı bir veda oldu" dedi. Terim, oyuncuların günahı olmadığını belirterek "Suçlama, bahane gösterme gibi bir durumum yok. Bir hata varsa benimdir. Ben yanlış yapmışımdır" ifadelerine yer verdi.

SPOR 12.12.2019, 09:59
Fatih Terim: Bir sorumlu varsa, benim

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son karşılaşmasında Paris Saint Germain'e deplasmanda 5-0 mağlup olan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, maçın ardından açıklamalarda bulundu. İki takım arasındaki kalite farkını vurgulayan Fatih Terim, “Acı bir veda oldu” dedi. 

İşte Fatih Terim'in açıklamaları:

"Baya ilerideler, sikletimiz çok farklı"

Galatasaray'ın Avrupa’ya vedası hakkında Fatih Terim, “Bizim için acı veda oldu. Böyle veda etmeseydik iyi olurdu. Bazen acı vedalardan güzel hikayeler çıkar, inşallah ligde ve kupada böyle bir hikaye çıkarırız. Bizden iyiler, bunu bir şekilde kabul ediyoruz. Baya ilerideler, sikletimiz çok farklı. 30-35 dakika dayanabildik ya da durabildik diyelim. Belki bir iki etkili atak yapabilirdik. Çok etkili takım. Hayatımızın en kötü performansı. Galatasaraylılar halimden, tavrımdan, sözlerimden anlamışlardır. Bizi Şampiyonlar Ligi’nde yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

"Galatasaray için bugün de yarın da sıkıntı olur"

Devre arasında yapılacak transfer çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya Terimi “Allah nasip ederse bu kaçınılmaz. Aylar önce sorduğunuzda iyi isimler aldığımızda ‘Ümit ederim cisimleri de iyi olur’ demiştim. Şimdi dört önemli maçımız var, bu maçları taraftarımızın da yardımıyla geçelim, değiştireceğiz. Bir takım şeyleri değiştirmezsek, Galatasaray için bugün de yarın da sıkıntı olur.” yanıtını verdi.

"Sonuçta veda ettik"

GS TV’ye açıklamalar yapan Fatih Terim, “Biz bu seviyede değiliz. 5-0 bitmedi, 1-0 bitti ya da 1-1 bitti, değişen bir şey olmaz. Çıkıp o mücadeleyi gösteremedikten sonra iddianız olmaz. Ancak ‘Daha az yedik’ diyebilirsiniz. Sikletimiz değil, sonuçta veda ettik. Artık buradan bir güzel hikaye çıkarmak Allah izin verirse boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

"Bir sorumlu varsa, benim"

“Geçen sene güzel bir hikaye yazdık, yine yapmamamıza engel yok” diyen Terim “Oyuncuları şikayet etmiyorum ya da suçlamıyorum. Bir sorumlu varsa, benim. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Kapasitemiz bu kadar.” ifadelerini kullandı. Önlerinde 3 lig ve bir kupa maçı olduğunu belirten Terim, “2 kulvarda nasıl gideceğimizi düşünürken 3 kulvarda gidemedik. Paris Saint-Germain ve Real Madrid bizden ayrı bir seviyedeler. Bunu kabul etmemiz lazım. Mükemmel takımlar. Tebrik ediyorum onları.” dedi.

Terim, direnen, mücadele eden ve yüreğini ortaya koyan bir takım çıkarmayı umut ettiğini belirtti. Bundan sonraki kararların daha radikal olması gerektiğini söyleyen Terim, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hayırlısıyla ligi iyi şekilde bitirelim, geçen seneki gibi puan farkı olmalı. Yapabiliriz, niye yapmayalım. Biz hep yaptık ve yine yaparız. Suçlama, bahane gösterme gibi bir durumum yok. Bir hata varsa benimdir. Ben yanlış yapmışımdır. Öyle kabul etmek lazım. Futbolcuların hiçbir günahı yok, çıkıp oynadılar. Kapasitemiz bu. Rakip takım daha iyiydi.”
 

Yorumlar (0)