"Fatih Terim bile kendine getiremedi!"

Süper Lig'de 7. hafta maç programında Galatasaray'ın deplasmanda 0-0 berabere kalmasının ardından futbol yorumcusu  Şansal Büyükaka çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SPOR 06.10.2019, 13:19 06.10.2019, 13:21
"Fatih Terim bile kendine getiremedi!"

Paris Saint-Germain yenilgisinin ardından, ligde de yüzü gülmeyen sarı-kırmızılı takım, Ankara'da 2 puan bıraktı. 7 haftada sadece4 10 puan alabilen Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu Şansal Büyükaka şu şekilde açıklamalarda bulundu:

"Galatasaray, Fatih Hoca'sız olmaz"

"Hastane doktorsuz, okul öğretmensiz, gemi kaptansız, Galatasaray, Fatih Hoca'sız olmaz. Tribünlerde oturmayı son dönemlerde alışkanlık haline getiren Fatih Hoca, uzun bir aradan sonra bir lig maçında saha kenarında, takımın başındaydı. Hayret, Hoca'nın varlığı bile Galatasaray'ı kendine getiremedi. Gene düşük tempo, hırstan, öfkeden, tepkiden ve pozisyondan uzak bir Galatasaray izledik. Bunca yıldır Galatasaray izlerim… Çok iyi maçlarını, çok kötü maçlarını gördüm. Ama Süper Lig'de bir maçta ilk gol pozisyonuna 90+3'de girdiğine ilk kez tanık oluyorum. İnanılır gibi değil…Galatasaray ilk yarıda durumu “idare” ederken, Gençlerbirliği “canını dişine takıp” oynadı. Böyle olunca ikinci yarıda Gençlerbirliği'nin pili biter sandık. Ne pilmiş… Hiç teklemeden, hiç yorulmadan, üstelik son on dakikayı bir eksik oynamasına rağmen üst düzey mücadele ederek bitirdi.

"Galatasaray ciddi anlamda bocaladı"

Mustafa Kaplan'dan da söz etmezsek haksızlık etmiş oluruz. Yetmişli dakikalar, oyun berabere devam ediyor, çoğu hoca vaziyeti idare etmek için yeni bir savunma oyuncusunu sahaya sürer… Mustafa Hoca, bir başka forveti, Stancu'yu sahaya sürdü. Aslında Kaplan'ın Aslan'a yara verdiği bir maç oldu.Galatasaray savunmasından dönen her topu Gençlerbirliği oyuncuları alınca, her sahipsiz topa ev sahibi ekibin oyuncuları hamle yapınca Galatasaray oyun kurmakta ve pozisyon bulmakta ciddi anlamda bocaladı. Gençlerbirliği, özellikle Ayeti, Candeias, Sessegnon ve Sio ile hücum noktalarında çok etkili oldu.Biz Galatasaray'ın sağ kanat savunmacısı Mariano'yu hep hücumdaki halleri ile hatırlıyoruz ve doğal olarak beğeniyoruz. Ama Mariano'nun özellikle Gençlerbirliği önünde savunması felaketti. Gençlerbirliği özellikle ilk yarıda Mariano'nun arkasından elini kolunu sallayarak son derece rahat atak geliştirdi. Kaç zamandır iddia ediyorum; Galatasaray orta alanı yeterli sertlikte ve caydırıcılıkta değil… Nzonzi'nin kariyerine ve her maçta yere-göğe koyamayanlara saygılar… Ama Nzonzi'de şu görüntüsü ile bu orta alana çare olamadı. Lemina'nın hemen, şimdi takıma dönmesi ve orta alanda “kilit” rolünü üstlenmesi gerekiyor."
 

Yorumlar (0)