Fas tarih yazmaya devam ediyor

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas, Portekiz'i 1-0 yenerek yarı finale çıktı. Fas, organizasyon tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika temsilcisi oldu. Fas, Katar 2022'de çıktığı beş karşılaşmada yalnızca bir gol yedi ve yarı finale adını yazdırarak peri masalını sürdürdü.

SPOR 10.12.2022, 20:29
Fas tarih yazmaya devam ediyor

Portekiz'de teknik patron Fernando Santos'un son 16 maçında İsviçre'yi 6-1 yendikleri mücadelede ilk 11'de yer vermediği yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo, Fas müsabakasında da yedek kulübesine oturdu.

Joao Felix ile üç kez gole yaklaşan fakat netice alamayan Portekiz, 45'inci dakikada ise Bruno Fernandes'le direği aşamadı. 

Fas, 42'inci dakikada öne geçti. Attiat-Allah'ın sol taraftan ortasına ceza alanında yükselen ve file bekçisi Costa ve Ruben Dias'tan evvel kafa vuruşunu yapmayı başaran En Nesyri, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Dünya kupalarında üçüncü defa ağları sarsan 25 yaşındaki golcü, çeyrek finalde gol atmayı başaran dördüncü Afrikalı futbolcu oldu. 

Fas, ilk devreyi 1-0'lık skorla önde tamamladı.



Destan sürüyor...

İkinci devreye de istediği gibi başlayamayan Portekiz'de teknik patron Santos, 51'inci dakikada Ronaldo'yu oyuna soktu.

Fas'ın Beşiktaşlı oyuncusu Romain Saiss, sakatlığı sebebiyle 57'inci dakikada oyundan çıktı.

Faslı oyuncu Cheddira, 90+3'üncü dakikada Felix'e yaptığı faulün akabinde ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Portekiz, rakip kaleyi ikinci devrede abluka altına almasına karşın aradığı golü bir türlü bulamadı. Müsabakadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Fas, yarı finale adını yazdırdı.

Yorumlar (0)