EURO 2020 kamp kadrosu açıklandı 

Milli Takım Teknik Direktörü Güneş, EURO 2020 kamp kadrosunu açıkladı. 

SPOR 14.05.2021, 14:07 15.05.2021, 18:24
EURO 2020 kamp kadrosu açıklandı 

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Şenol Güneş, EURO 2020’nin kamp kadrosunu açıkladı. “İlk etap kamp kadrosu” olduğu belirtilen listede, ülkedeki pek çok takımın en iyileri yer alıyor.

Genç yeteneklerden olan Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu ile Beşiktaşlı Rıdvan Yılmaz, EURO kadrosuna ilk kez çağrılan isimler olmaları sebebiyle öne çıktı. Öte yandan Nazım Sangare, Emre Kılınç ve Caner Erkin kadroda yer almadı.

“Planımız ve hedefimiz belli”

Şenol Güneş, aday kadroyu açıklamadan önce bazı açıklamalarda bulundu: “A Milli Takım, benim için herkesten ve her şeyden daha önemlidir. Planımız ve hedefimiz belli, biliyorsunuz. Büyük bir aileyiz ve Türkiye kazandığı takdirde biz de kazanacağız. Bizim ilkemiz budur. Ülkemiz için kazanmak istiyoruz. İyilikleri kucaklayıp kötülükleri şutlayacağız. Diğer tüm ligleri unutacak ve hedefimize kitleneceğiz. Kadro dışı kalan isimlere ise emekleri için teşekkür edeceğiz.”

“Oynamak isteyenler çalışmaya devam etsin”

“A Milli Takım’da yer almak isteyen oyuncularımız, çalışmaya devam etmelidirler. Açıklayacağım kadro, 30 kişilik. Kampımız, 18 Mayıs’ta Antalya’da başlayacak. Umudumuzu kaybetmedik. Kenetlendik ve inatçıyız. Cenk, bizimle olmayacak. Kendisi bizim için değerli fakat bizim düşündüğümüz alanlarda düşündüğümüz performansı sağlayamadı. Mevcut form durumu ve Ümit Milli Takım’daki başarısına bakarak Halil’i kadromuzda görmek istedik. Bazı oyuncuları da yine kampta görmek mümkün. Bu oyuncuların içinde sakatlığı bitip gelenler de var, az oynayanlar da.”

EURO 2020’nin efsane kadrosu

Kaleciler: Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Mert Günok ve Gökhan Akkan

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş ve Rıdvan Yılmaz

Orta saha: Okay Yokuşlu, Dorukhan Toköz, Mahmut Tekdemir, Taylan Antalyalı, Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı, Orkun Kökçü, Halan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci

Forvet: Efecan Karaca, Cengiz Ünder, Abdülkadir Ömür, Halil Akbunar, Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal, Burak Yılmaz, Kenan Karaman ve Halil İbrahim Dervişoğlu



Hazırlık maçları

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 asıl maçları öncesinde 3 adet hazırlık maçı oynayacak. Bu maçları 27 Mayıs’ta Azerbaycan ile gerçekleştirilirken 31 Mayıs’ta da Kuzey İrlanda ile gerçekleştirilecek. Maçların sonuncusu ile 3 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Moldova maçı. 

Covid-19 riskine karşı sayı artırıldı

Covid-19 testleri düzenli olarak yapılacak futbolculardan herhangi birinin pozitif olması durumuna karşı UEFA’ya listesi gönderilecek futbolcu sayısı 23’ten 26’ya çıkartıldı. Fakat maç sırasında ismi yazdırılacak futbolcuların sayısı hala 23.

Sınırsız değişiklik sunulacak

Oyuncu listeleri 1 Haziran 2021 tarihinde UEFA’ya gönderilecek. Bu süreçten sonra oyuncuların sakatlık ya da hastalık geçirmesi durumunda listede sınırsız değişiklik yapılabilecek. Bir futbolcunun “pozitif” çıkması ya da hasta biriyle temaslı olduğunun belirlenmesi durumunda bu kişi “ciddi sakatlık” geçiriyor sayılacak ve yerine başkasının ismi yazılabilecek. Turnuva sürecinde sakatlık ya da hastalık yaşayacak liste dışı kalan futbolcuların isimleri, adalet ilkesinin gereğince tekrar listeye yazılamayacak.

Kalecilerde değişiklik yapılabilecek 

UEFA listesinde yer alan kalecilerden birinin turnuva sürecinde sakatlık yaşaması durumunda ismi bir diğer kaleci ile değiştirilebilecek. Fakat adalet ilkesi gereğince sakatlanan kalecinin ismi listeden çıkarılacak ve bir daha yazılmayacak. 

Yorumlar (0)