Euro 2020'de şampiyon belli oluyor: İşte takımların durumu...

Euro 2020 final karşılaşması için nefesler tutuldu. Büyük finalde İtalya ve İngiltere karşı karşıya gelecek.

SPOR 10.07.2021, 17:25
Euro 2020'de şampiyon belli oluyor: İşte takımların durumu...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde İngiltere ve İtalya yarın karşılaşıyor.

İngiltere Londra'da bulunan Wembley Stadı'ndaki maç Türkiye saati ile saat 22.00'da başlayacak.

Hollandalı hakem Björn Kuipers maçta düdük çalacak.

Takımların finale yolculuğu...

İtalya A Grubu'nda önce İsviçre ve Türkiye'yi 3-0, Galleri ise 1-0 mağlup etti ve 3'te 3 skor elde etti.

Son 16'larda Avusturya'yı uzatmalarda 2-1 geçen İtalya, çeyrek finalde ise Belçika ile karşılaştı. Belçika'yı da aynı skorla geçip yola devam etti. Yarı finalde İtalyanlar İspanya'ya ile normal maç süresinde 1-1 berabere kaldı. Penaltılara giden maçta 4-2 üstünlük elde etti.

İngiltere ise D Grubu'nda başladığı mücadelede Hırvatistan ile Çekya'yı 1-0 skorla yendi. İskoçya ile yaptığı maçta 0-0 berabere kaldı. Son 16'da Almanya'yı 2-0'lık skorla, Ukrayna'yı ise çeyrek finalde 4-0 skorla mağlup eden İngilizler, yarı final karşılaşmasına kadar gol yemeksizin geldi. Danimarka karşısındaki yarı final karşılaşmasında ise İngiltere uzatma devrelerinde 2-1 kazandı.

İngiltere ilk, İtalya ise ikinci kez şampiyonluğu bekliyor

İtalya turnuva'da ikinci, İngiltere ise ilk şampiyonluğunu almayı planlıyor.

İngiltere, ev sahibi avantajıyla sahneye çıkarak turnuvada öncesinde 1996 ve 1968'de bir yarı final oynadı. İngilizler 1966 senesinde Dünya Kupası şampiyonunu aldı, Avrupa Şampiyona tarihinde ise ilk defa finale geldi.

İtalya, Dünya Kupası'nı şimdiye dek 4 kez kazandı ve Avrupa Şampiyonası'ndaki tek zaferini 1968 senesinde yakaladı. İtalyanlar Avrupa Şampiyonası'ndaki 53 senelik şampiyonluk özlemini bitirmeyi hedeflerken 2000 ve 2012 senesindeki organizasyonlarda ise finale kaldı ancak kupayı alamadı.

28. kez karşılaşacaklar

İngiltere ve İtaya, Euro 2020 finalinde 28. defa karşılaşacak. 

Öncesinde oynadıkları 27 müsabaka içerisinde İtalya 10, İngiltere ise 8 galibiyet elde etti. 9 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Gol sayıları dikkate alındığında İngiltere'nin üstünlüğü görülüyor. Şimdiye dek yaptığı maçlarda İngiltere 33, İtalya ise 31 gol attı.

Son olarak Mayıs 2018'de iki takım Wembley Stadı'nda hazırlık karşılaşması yaptı ve maç 1-1 sona erdi.

Finale iki takım da namağlup bir şekilde geldi

EURO 2020 finaline iki takım da namağlup geldi.

Finale gelene dek İtalyanlar 12 gol attı. İtalya grup maçlarında kalesini gole kapattı. Son 16 turu itibarıyla ise 3 gol yedi.

İngiltere ise gruptaki üç maçta karşı takımın kalesinde 2 kez top gördü. Eleme turlarındaki skorer performansıyla gol sayısını 10'a çıkarttı. İngilizler teknik direktör Gareth Southgate'in yönetiminde kalesinde finale dek yalnızca bir gol gördü.

33 maçtan beri İtalya kaybetmiyor

Roberto Mancini'nin teknik direktörlüğünde olan İtalya Milli Takımı, 33 maçtan beri yenilgi görmedi.

İtalyanlar, bu sürede 6 beraberlik ve 27 galibiyet elde etti.

Yaklaşık olarak 3 senedir yenilmeyen İtalya, son mağlubiyetini ise Eylül ayı 2018 yılında oynanmış olan UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasında Portekiz'e karşı 1-0'lık skorla aldı.

Takımların golcüleri...

İngiltere Milli Takımı'ndaki Harry Kane, Euro 2020'de atmış olduğu 4 golle en çok gol atan oyuncu oldu. İngiltere'ye ikinci olarak ise 3 golle en çok Raheem Sterling katkı verdi.

"Gök Mavililer"de ise skor yükü dağıldı. Maçlarda Matteo Pessina, Manuel Locatelli, Ciro Ommobile, Lorenzo Insigne ve Federico Chiesa ikişer gol kaydetti.

Yorumlar (0)