Eskişehirli genç güreşçilerin hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Eskişehir’de, Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mehmet Aykol yönetiminde çalışmalarına devam eden genç güreşçiler, olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle antrenmanlarına devam ediyor. 

SPOR 30.08.2022, 12:58 31.08.2022, 08:56
Eskişehirli genç güreşçilerin hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Milli Takım Antrenörü Mehmet Aykol, altyapıdan yetiştirdikleri sporculara ilk olarak güreşi sevdirmeye çalıştıklarını dile getirdi. “Güreş, Türklerin ata sporudur” diyen Aykol, Eskişehir’de birçok yetenekli sporcu bulunduğunu ve kendilerini Türk sporuna kazandırmak için mücadele ettiklerini vurguladı. Güreş kültürünün mutlaka okul müfredatlarına da eklenmesi gerektiğini vurgulayan Aykol, altyapının önemine değindi. 

“İçlerinden çok yetenekli olan gençlerimiz ve çocuklarımız çıkıyor”

6-8 yaş aralığındaki çocuklara temel jimnastik hareketleri yaptırarak güreşe hazırladıklarını belirten Aykol, “İçlerinden çok yetenekli olan gençlerimiz ve çocuklarımız çıkıyor. Bunlara sonraki adımlarda güreş teknikleri ve motor becerilerini öğretiyoruz. Ata sporumuzu gençlerimize ve çocuklarımıza sevdirmek istiyoruz. Bu spora merak duyan herkesi de salonumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bu işi severek yapmaları yönünde adımlar atıyoruz”

Küçük yaşlarda güreşe başlayan çocukların sırasıyla minikler, yıldızlar, gençler, U23 ve büyükler kategorilerinde yarıştığını belirten Aykol, “Biz altyapı antrenörlüğü yapıyoruz. O sebeple önceliğimiz, küçüklerin ilk aşamada büyük başarı yakalamasına zemin hazırlamaktadır. Eskişehir’de yetişen Muhammet Akdeniz de bizim yetiştirdiğimiz bir kardeşimizdir. Şu an kendisi milli takım kampında yer alıyor. O da bizim için çok büyük bir mutluluk. Biz burada çocuklarımıza güreş tekniklerini anlatıyoruz. Bu işi severek yapmaları yönünde adımlar atıyoruz. Yeni başlayan miniklerimize temel jimnastik hareketleri yaptırıyoruz” dedi. 

“Patlayıcı kuvvet, sürat, dayanıklılık ve kondisyon üzerine çalışmalarımız var”

Antrenmanlarda kuvvet çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Aykol, “Kuvvet antrenmanlarının ardından ön hazırlık dönemlerine göre bir idman programı çıkarıyoruz. Patlayıcı kuvvet, sürat, dayanıklılık ve kondisyon üzerine çalışmalarımız var. Şu an antrenman yapan sporcularımız, yarışmalarda ter döken sporcularımızdır. Onlarla taktik analizler yapıyoruz, eksiklerini ele alarak, bunun üzerine yoğunlaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Sosyal medya üzerinden bu sporumuza olan ilgiyi yoğunlaştırabiliriz”

Muhammet Akdeniz’in başarılarının Eskişehir’deki sporculara örnek olduğunu aktaran antrenör Aykol, “Biz ülke olarak ata sporumuz olan güreşe çok değer veriyoruz. Okullarımızda bu spor mutlaka ders olarak okutulmalı. Müfredatta yer almalı. Çocuklarımızın yalnızca belli başlı sporlarla uğraşmalarını istemiyoruz. Kendilerine güreş sporunu mutlaka tavsiye ediyorum. Sosyal medya üzerinden bu sporumuza olan ilgiyi yoğunlaştırabiliriz. İnşallah bu yönde adımlar atılır. Şu an benim şahsi olarak altyapıdan yetiştirmiş olduğum 12 sporcu var. Onlara U15 şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu ve dünya dereceleri kazandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“Bu spor bana özgüven, düzenli bir yaşam ve sağlık kattı”

Güreşe lise öğretmenin tavsiyesi üzerine başladığını söyleyen 18 yaşındaki genç sporcu Mustafa Hüseyin Özyavuz ise yaptığı açıklamada, “Mehmet Hoca ile çalışmalara devam ediyoruz. Bu spor bana özgüven, düzenli bir yaşam ve sağlık kattı. Haftada 5 gün çalışmalarımız var. Bu günlerde ortalama 3 ile 3 buçuk saat aralığında antrenmanlarımız oluyor. Teknik, ağırlık ve güreş hamleleri üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu süreçte protein ağırlıklı beslenerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

“İnşallah biz de çok başarılara noktalara geliriz”

Minik sporcu Taylan Karausta ise yaptığı açıklamada, “Konya’daki İslami Dayanışma Oyunları’nı televizyondan takip ettim. Muhammet Akdeniz’in kazanmasını çok istiyordum. Hepimiz çok heyecanlandık. Ancak ne yazık ki ikinci oldu. İnşallah biz de çok başarılara noktalara geliriz” şeklinde konuştu. 

“En büyük hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonluğu”

Güreşe babasının sayesinde başladığını dile getiren Ahmet Alparslan Mertoğlu, “Yaşıtlarım ile güreşmek beni sosyalleştiriyor. Spor, herkesi sosyalleştiren çok önemli bir aktivitedir. Taylan ile antrenmanlarda birbirimize partner oluyoruz. Onunla çalışmaktan çok keyif alıyorum. Bizim örnek aldığımız isim Rıza Kayaalp. İlk hedefimiz Türkiye şampiyonluğu, sonrasında Avrupa şampiyonluğunu istiyoruz. En büyük hedefim ise dünya ve olimpiyat şampiyonluğu. Mehmet Aykol Hoca ile birlikte çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Burada zaten bir arkadaş ortamı var. Hem hocamızla hem de arkadaşlarımla burada çalışmaktan çok mutluyum. Eskişehir’de güreşe meraklı olan ve bu sporda kendini geliştirmek isteyen herkesi de aramıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)