Eski UEFA Başkanı serbest bırakıldı

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski UEFA Başkanı Michel Platini serbest bırakıldı.

SPOR 19.06.2019, 10:35
Eski UEFA Başkanı serbest bırakıldı

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesine ilişkin yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Platini'nin iletişim ekibi, Platini'nin tutuklanmasının yerel saatle 12.30'da bittiğini aktardı.

Fransız yetkililer, Fransa ve Juventus futbolunun efsane ismine karşı herhangi bir suçlamada bulunmadı. Platini'nin kendisine yöneltilen iddiaları reddettiği bildirildi. 

Platini, serbest bırakıldıktan sonra "Uzun sürdü; ancak soru sayısı göz önüne alındığında bundan farklı olamazdı. Bana EURO 2016, Rusya'daki Dünya Kupası, Paris Saint-Germain, FIFA hakkında sorular sordular.” diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi sırasındaki yolsuzluk iddiaları sebebiyle salı günü Fransa'da gözaltına alınmıştı.

Fransız futbol adamı, rüşvet iddialarıyla ilgili 2 sene önce de ifade vermişti. Platini, 2022 Dünya Kupası oyunu daha önce Amerika Birleşik Devletleri'ne vereceğini açıklamasına rağmen, oylama sonrasında Katar lehine oy kullandığını belirtmişti. 

Dün, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin danışmanı da soruşturma kapsamında ifade verenler arasındaydı. Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter, Platini'yi karar değiştirmeye eski Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy'nin ikna ettiğini ifade ediyor. Sarkozy'nin, aralarında Blatter, Sarkozy'nin de bulunduğu 4 üyeye Katar'a oy vermeleri yönünde telkinde bulunduğunu öne sürülüyor. 

İddiaya göre olaylar, 2010 yılında gerçekleşti. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy, danışmanı Claude Gueant, Katar Emiri ve Michel Platini bir araya geldi ve Dünya Kupası öncesi verilecek oyları görüştüler. Katar Emiri, lehine verilen oylar karşılığında ticari anlaşmalar için söz verdi. 

Yorumlar (0)