Eski takım arkadaşından Mesut Özil yorumu: "Sorunluydu"

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Mesut Özil ile ilgili bir açıklama da Arsenal'den eski takım arkadaşı olan Nacho Monreal'den geldi. Monreal, "Herkesten fazla kazanmasına rağmen herkesle sorun yaşıyordu. Kariyerini çöküşe götürdü." dedi.

SPOR 29.03.2022, 19:57 Hakan Öksüz
Eski takım arkadaşından Mesut Özil yorumu: "Sorunluydu"

Fenerbahçe'nin İngiliz ekibi Arsenal'den kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil, kadro dışı bırakılmıştı. Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana sakatlıklarla boğuşan ve birçok maçı kaçıran Mesut Özil, etkisiz futboluyla eleştirilerin odağına yerleşmişti. Türkiye'ye sadece para kazanmaya geldiği ve futbol oynama amacı olmadığına dair suçlamalar yapılan Türk asıllı Alman futbolcu, teknik direktör İsmail Kartal'ın kararıyla kadro dışı kaldı.

Mesut Özil'in kadro dışı kalması hem Türk hem de Avrupa spor basınında geniş yankı uyandırdı. Konuyu yorumlayan futbol dünyasının ünlü isimleri, çeşitli açıklamalarda bulundu. Belki de en dikkat çeken açıklama, Mesut'un Arsenal'den eski takım arkadaşı olan Nacho Monreal'den geldi. Mesut Özil'in herkesle sorun yaşayan bir karakter yapısına sahip olduğunu kaydeden Monreal'in bu açıklaması sporun gündemine bomba gibi düştü.

Monreal: "Kariyerini çöküşe götürdü"

Yıldız oyuncunun kadro dışı kalmasından sonra açıklamalarını sıralayan İspanyol oyuncu Monreal (36), "Sorunlu bir oyuncu olduğu gerçek. Arsenal döneminde Arsene Wenger ile tartışmalara girmişti. Teknik direktör Unai Emery, onu kaptan yaptı. Takımın önde gelen futbolcularından biriydi ve herkesten çok para alıyordu. Herkesle sorun yaşamaya başlaması, kariyerini çöküşe götürdü." diye konuştu.

Mesut Özil, kadro dışı kalması üzerine ne dedi?

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal tarafından kadro dışı bırakılan Mesut Özil (33), kararı olgunlukla karşılaşmıştı. Yıldız oyuncu, "Aslolan Fenerbahçe'dir." şeklindeki paylaşımıyla yeniden kadroya girmek istediğini sinyallerini vermişti. 2010 Dünya Kupası'ndaki performansı ile kendini göstere Özil; Real Madrid, Arsenal, Werder Bremen ve Schalke 04 gibi takımlarda top koşturdu.

Yorumlar (0)