Eski Fenerbahçeli Frey, Salah'ı geçti

Fenerbahçe'de beklentileri karşılamadığı gerekçesiyle yol ayrımına gidilen Michael Frey, Avrupa futbolunun en etkili dördüncü golcüsü olarak, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah'ı geride bıraktı.

SPOR 09.11.2021, 22:51 11.11.2021, 09:26
Eski Fenerbahçeli Frey, Salah'ı geçti

Sarı-lacivertlilere imza attıktan sonra sergilediği performansla düş kırıklığı yaratan Frey, bu sezonun başında bonservisiyle birlikte Belçika ekibi Royal Antwerp'e transfer olmuştu. Frey, bu sezon forvet hattında bir hayli etkili olurken, Avrupa futbolunun önde gelen yıldızlarını da solladı.

Sezona hızlı bir başlangıç yapan Frey, ligde oynadığı karşılaşmaları boş geçmedi. 27 yaşında olan İsviçreli futbolcu, forma giydiği 14 müsabakanın 10'unda ağları sarsmayı başardı.

Frey, Standard Liege'e 5 gol kaydettiği karşılaşmayla parlarken, Genk, Gent ve Anderlech gibi zorlu rakiplere de gol kaydetmeyi başardı. Frey, bu sezon oynadığı 14 lig müsabakasında 14 gol ve 2 asist kaydederek takımının da en önemli gol silahı oldu.

Frey, sergilediği performansla Avrupa futbolunun en etkili dördüncü golcüsü oldu. Frey, toplamda 16 gole direkt katkı sağlarken, birçok yıldızı da geride bıraktı. 

Mısırlı yıldızı solladı

İşte Avrupa futbolunda gole en fazla katkı yapan 5 futbolcu:

  1. Deniz Undav - Royale Union Saint Gilloise - 10 gol, 8 asist
     
  2. Arthur Cabral - FC Basel - 13 gol, 4 asist
     
  3. Karim Benzema - Real Madrid - 10 gol, 7 asist
     
  4. Frey - Royal Antwerp - 14 gol, 2 asist
     
  5. Salah - Liverpool - 10 gol, 6 asist

Yorumlar (0)