Eski dünya 1 numarasından Wimbledon eleştirisi!

Rus ve Belaruslu tenisçilerin bu yıl yer almayacağı Wimbledon Tenis Turnuvası, 27 Haziran'da başlayacak. Turnuvaya katılacak tenisçilere bu yıl sıralama puanı verilmeyecek. Konuya ilişkin yorumda bulunan eski dünya 1 numarası Naomi Osaka, "Sıralama puanı verilmeyecekse, Wimbledon gösteri organizasyonuna dönecek. Bu durumda katılmayı düşünmeyebilirim." dedi.

SPOR 23.05.2022, 20:04 24.05.2022, 01:41 Hakan Öksüz
Eski dünya 1 numarasından Wimbledon eleştirisi!

Tenis dünyasının en prejtijli organizasyonu olan Wimbledon, Rus ve Belaruslu tenisçilerin bu yıl turnuvada yer almayacaklarını açıklamıştı. Bazı tenisçiler bu kararın, olumsuzluklara neden olabileceğini düşünüyor.

Fransa Açık'ta ilk turda elendi

Kadınlar tenisinin önde gelen isimlerinden olan Japon raket Naomi Osaka, Wimbledon'ın Rus ve Belaruslu tenisçiler hakkında aldığı kararla ilgili görüşlerini belirtti. Fransa Açık turnuvasında ilk turda elenen Osaka, yenildiği maçın ardından konuya dair görüşlerini basın mensuplarına açıkladı.

Bu yıl Wimbledon turnuvasına katılıp katılmama konusunda halen daha kararsız olduğunu kaydeden Osaka, "Aslında Rus ve Belaruslu tenisçiler hakkında alınan kararı eleştirmiyorum. Yine de bu kararın bazı olumsuzluklara yol açtığını görüyorum. Eğer bu yıl turnuvada sıralama puanı verilmeyecekse, Wimbledon gösteri organizasyonuna dönecek ve ciddiyeti kalmayacak." dedi.

"Turnuva bir gösteri niteliği kazanacaksa..."

Wimbledon'ın en prestijli tenis organizasyonlarından biri olduğunu hatırlatan Japon tenisçi, "Dünyanın en önemli tenisçileri orada boy gösteriyor. Elde ettikleri başarılar sayesinde dünya sıralamasında tur atlıyorlar. Benim de amacım Wimbledon'da oynayıp üst sıralara yükselmek. Eğer bu yıl turnuva bir gösteri niteliği kazanacaksa büyük ihtimalle katılmayacağım." yorumunda bulundu.

Kadınlar tenisinde bir zamanların 1 numarası olan Naomi Osaka, bun rağmen Wimbledon'a ilişkin kesin kararını vermediğini söyledi. Osaka; kariyerinde 2 kez ABD Açık, 2 kez de Avustralya Açık turnuvalarını kazandı.

2022 Wimbledon ne zaman düzenlenecek?

27 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Londra'da yapılacak Wimbledon turnuvasında bu yıl sıralama puanı verilmeyecek. Konuya ilişkin bilgilendirme, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından yapılmıştı.

Yorumlar (0)