Erzurumspor'da koronavirüs şoku: 11 pozitif, 12 sarı!

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da 4'ü futbolcu 11 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Söz konusu kişiler hastaneye kaldırılırken, kulüp tesisleri de karantina altında alındı. Öte yandan, toplam 83 testten 12'si de "sarı" (arada) çıktı.  

SPOR 14.05.2020, 09:13 14.05.2020, 09:16
Erzurumspor'da koronavirüs şoku: 11 pozitif, 12 sarı!

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) depremi yaşanıyor.

Kulübün tesisleri, 11 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle dezenfekte edilerek 14 gün boyunca kapatıldı. 

Söz konusu kişilerin1 teknik heyet, 1 A takım personeli,  4 futbolcu ve 5 kulüp çalışanından meydana geldiği kaydedilirken, bu kişilerin Erzurum'da bulunan pandemi hastanelerinde karantina altına alındığı ifade edildi. 

"Sarıların yarısının pozitif çıkma ihtimali çok yüksek"

Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından liglerin başlatılmasına yönelik karar alınmasının ardından Cuma günü takımı topladıklarını ve ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin de aynı gün uygulandığını belirterek, şunları söyledi:

"O gün itibarıyla çok sevinmiştik. Çünkü bütün test sonuçları negatif çıkmıştı. Tabii ülkemizin muhtelif şehirlerinden gelen futbolcularımız olduğu için ikinci bir test yapılması yönünde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri bize bilgi verdiler. Bugün (dün) öğlen ikinci testi bütün personelimizle birlikte yaklaşık 83 kişiye yaptırdık. İftardan sonra sonuçlar geldi. Maalesef 60 negatif, 11 pozitif ve 12 de çok arada sarı diye tabir edilen sonuçlar vardı. (Bu kişilerin tedbir amaçlı hastaneye sevk edildiği kaydedildi) Bunların da yine minimum yarısının pozitif çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından söylendi."

"Kampüsümüz 14 gün boyunca kapalı olacak"

Üneş, sağlık çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sunarak, "Kampüsümüz 14 gün boyunca kapalı olacak. 14 gün içerisinde buradaki futbolcularımız da gözetim altında tutulacak. Çünkü onlarda da pozitif çıkma ihtimali olduğunu söylüyorlar. Durumu yarın (bugün) kendi içimizde değerlendireceğiz ve süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız. Federasyon başkanımız Nihat Özdemir'e de teşekkür ediyoruz. Aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti." dedi. 

"Futbolcularımızdan antrenmandan sonra ailesinin yanına gidenler var"

Vakaların artış göstermemesini umduğunu söyleyen Üneş, "Üzülerek söylüyorum, 20 gün önce çocuğu olmuş bir futbolcumuz var ve ailesinin yanındayken haberi aldı. Ailesiyle beraber karantinaya alınacak. 4 gün sonra çocuğu olacak bir futbolcumuzun pozitif çıktı, çok üzgünüz. Buradan kendisini hastaneye gönderdik. Yabancı futbolcularımızın 5-6 tanesi şehirdeydi, geri kalanı şehir dışındaydı. Futbolcularımız arasında durumu çok ağır olan yok. Bizi en çok kaygılandıran, futbolcularımızdan antrenmandan sonra ailesinin yanına gidenler var. Kulüp personelinden torunlarının yanına gidenler var. Onlar da şimdi karantina altındalar." açıklamasını yaptı. 

Üneş, bugün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu ile sürece ilişkin değerlendirmede bulunacaklarını belirtti. 

Diğer yandan, Üneş ile teknik direktör Mehmet Özdilek'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin negatif çıktığı ifade edildi.

Yorumlar (0)