Ersun Yanal’dan Altay Bayındır’a tam destek

Altay Bayındır’ın Fenerbahçe’ye transfer olmasında önemli rol oynayan tecrübeli antrenör Ersun Yanal, genç file bekçisi hakkında açıklamalarda bulundu. Altay’ın çok yetenekli bir kaleci olduğunu vurgulayan Yanal, “Bir skor Altay’ı yok etmez, etmemeli” dedi. 

SPOR 30.10.2022, 16:38 31.10.2022, 11:36
Ersun Yanal’dan Altay Bayındır’a tam destek

Fenerbahçe’de son olarak 2018-2020 yılları arasında görev yapan ve Altay Bayındır’ın sarı-lacivertlilere transferinde başrol oynayan Ersun Yanal, genç file bekçisi hakkında görüşlerini paylaştı. Bu sezon gösterdiği performansla dönem dönem taraftardan tepki gören Altay’a tam destek veren Yanal, “Meşhur bir söz vardır; ‘Büyük kaleciler çok kötü goller yer’ diye. Muslera Dünya Kupası’nda elinden kaçırdı, çok basit bir gol yedi, ülkesi turnuvaya veda etti. Peki, o kötü kaleci mi oldu? Asla kötü bir kaleci değil. Altay çizgisiyle, karakteriyle Fenerbahçe’nin kaptanı. Bir skor Altay’ı yok etmez, etmemeli. Göreceksiniz futbol hayatı sonrası da yönetici ya da teknik adam olarak çok büyük hizmetlerde bulunacak. Fenerbahçe çok zor oyuncu kazanıyor, bu kadar kolay kaybetmemeli” ifadelerini kullandı.

“Altay her zaman kendine bakan, karakteri çok düzgün bir sporcu”

“İnsana yatırım yapmak çok değerli” diyerek sözlerine devam eden Ersun Yanal, “İnsana yatırım yapıldığında 1 günde sonuç beklememek lazım. Bu uzun bir süreç ister, birçok sıkıntılı sürecin atlatılması gerekir. Altay’ı Fenerbahçe’ye transfer ettiğimizde ‘direk oynayacak ve uzun seneler hizmet edecek’ iddiasını bulunmuştuk. Bunu söylerken Altay’ın 2-3 senelik performansına ve karakterine bakarak bir iddia ortaya koyduk. O zaman henüz 20 yaşındaydı. Ankaragücü gibi çok önemli ve güçlü bir takımın da kaptanlığını yapıyordu. Türkiye’nin çok alışık olmadığı bir oyuncu profili çiziyordu. Bu hepimizi etkiledi. Altay her zaman kendine bakan, karakteri çok düzgün, psikolojisine, saha performansına, sosyal düzenine yatırım yapan çok kıymetli bir sporcu” şeklinde konuştu. 

Altay Bayındır’ın kariyeri

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 13 milyon avro olan 24 yaşındaki milli file bekçisi Altay Bayındır, profesyonel futbol kariyerine Bursaspor altyapısında başladı. Arabayatağı ve Yolspor’da da forma giyen başarılı kaleci, 2013 yılında Ankaragücü altyapısına geçiş yaptı. Burada gösterdiği performansla kısa süre içerisinde A takıma yükselen Altay, 2019 yılında 1,5 milyon avro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye imza attı. 

Yorumlar (0)