Erkan Zengin: İsveç'teki kuzenlerim koronavirüsü evde atlattı!

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor kaptanı Erkan Zengin, İsveç'teki sağlık sistemi hakkında konuştu.

SPOR 27.04.2020, 14:34 27.04.2020, 14:52
Erkan Zengin: İsveç'teki kuzenlerim koronavirüsü evde atlattı!

İsveç Milli Takımı'nda forma giyen Erkan Zengin, İsveç'te sağlık sisteminin kötülüğünden bahsederken, “İsveç'te sağlıkla ilgili hiçbir şey yok. Orada ölsen daha iyi. Öyle bir durum var. Hastaneye almazlar şu an. Benim kuzenlerimde de virüs oldu, hepsi evde kalıyor. Hastaneye gitseler bile almıyorlar. Evde geçirdiler bu hastalığı” ifadelerini kullandı.

İsveç'te vaka sayısının çok fazla olmasına karşın herhangi bir önlem alınmadığını vurgulayan Zengin, "Vaka çok fazla. Stockholm'de virüse yakalanan 700 bin insan var. Bu şehirde 1,5 milyon insan yaşıyor, neredeyse yarısı virüse yakalanmış. Onların yaptığı doğru mu bilmiyorum. Okullar açık, çocuklar okula gidiyor. Burada biz yapsak, önlemini almazsak belki 10 katı olacak. Türkiye'de bir kanalda bir yardım çağrısı yapılıyor, herkes yardım ediyor. Başka ülkelerde yok bu. Türkiye'yi sevmeyen ülkeler bu süreçte Türkiye'den yardım istiyor. Devletimizin inanılmaz bir çalışması var." dedi.

İsveç'in dünyaca ünlü yıldızı Zlatan İbrahimovic'le telefonda görüştüğünü söyleyen Zengin, “Ibrahimovic şu anda İsveç'te, benim eski takımım olan Hammarby ile idman yapıyor. Ancak soyunma odalarını bile gruplar halinde kullanıyorlar. Gruplar halinde antrenman yapıyorlar. İkili, üçlü olarak duş alıyorlar. Yemeklerde birbirlerinden uzak oturuyorlar. İtalya'da da arkadaşlarım var. Gerçekten kaos ortamı oluşmuş durumda orada da. İki aydır devam ediyor sokağa çıkma yasağı ve onlar perişan” şeklinde konuştu.

2 Mayıs'ta antrenmanlara başlayacaklarını belirten Zengin,  “Ligler 12 Haziran'da başlarsa 40 günlük bir süremiz olacak. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Vücuttan daha önemlisi, kafa olarak hazırlanabilir miyiz? Bu ayrı bir durum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)