Erdoğan: Fenerbahçe sevdası gönlümüze çocukluk yıllarımızda düştü

Fenerbahçe Divan Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşma yaptı. Sarı lacivertli kulüpte 25. yılını tamamlayan Erdoğan, Yüksek Divan Kurulu üyeliğine hak kazandı. Üyelik şiltini alan Erdoğan, divanda kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı.

SPOR 26.10.2019, 14:19 26.10.2019, 16:32
Erdoğan:  Fenerbahçe sevdası gönlümüze çocukluk yıllarımızda düştü

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Divan Kuruluna kongre üyeliğinde 25. yılını dolduran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yüksek divan kurulu üyesi oldu ve bugün plaketi takdim edildi.

Resim

"Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımının ardından konuşmasında Küçük, "Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı. Elinizde paketle gelmediniz ama niyetiniz dolu, gönlünüz dolu geldiniz" iafedelerine yer verdi.

Erdoğan için özel klip

Tüm yöneticilerin ve Başkan Ali Koç’un katıldığı toplanıtıda Erdoğan için hazırlanan özel klibin yayınlanacağı ve rozet töreni için ciddi bir hazırlık yapıldığı bilgisi aktarıldı.  Bugün yapılacak Divan Kurulu toplantısına Fenerbahçe'nin hayatta olan başkanları Aziz Yıldırım, Ali Şen ve Tahsin Kaya da davet edildi. Toplantıda, Yüksek Divan Kurulu gündemindeki diğer konularda konuşuldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıya üyeler yoğun bir katılım gerçekleşti.

Fenerbahçe’de Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıya katılmasının ardından söz hakkı alan ilk kişi oldu.

İşte Küçük'ün yapmış olduğu konuşma şu şekilde:

“12 Cumhurbaşkanımızdan 2’si takım tutmuyordu. Geriye kalan 10 cumhurbaşkanından başta Gazi Mustafa Kemal Paşa, sonra da şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan olmak üzere 6’sı Fenerbahçeli. Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı. Olağanüstü toplantımızı olağanüstü yapan, Cumhurbaşkanımızın, devletimizin en büyüğünün burada bulunmasıdır. Elinizde paketle gelmediniz ama niyetiniz dolu, gönlünüz dolu geldiniz.”

"Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen aidatınızı yatırın"

“Sayın Cumhurbaşkanım; size gittiğiniz her yerde özel koltuk hazırlanıyordu. Biz de siz gelmeden önce Ali başkanım ile bunu konuştuk. Ama siz, herkesin oturduğu koltuk ne ise ben de orada oturacağım demişsiniz. Ayrıca teşekkür ediyorum. Artık divan üyemizsiniz ve sizin de aidatınızı yatırmanız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen aidatınızı yatırın. Yoksa bir sonraki divan kuruluna sizi alamayacağım. (Gülerek)

Sayın Cumhurbaşkanım, 21 senedir çözemediğim sıkıntı var, bunu çözmek istiyorum. 1998’de bir kongre oldu ve Aziz Yıldırım rakibimdi, 1 farkla kazandı. 1500 üye 1 oya sahip çıktı, Aziz Yıldırım’a tepki ve katkı verdiler. O oyu bulamıyorum, belki sizindir. Merak ettim."

"Sizi bu akşamki maça davet etmek istiyoruz"

Vefa Küçün ardında söz alan Ali Koç, "Mağduriyetimizden sportif olarak avantaj sağlayanlar oldu. Sayın Cumhurbaşkanım ilk kez buraya geliyorsunuz. Sizi bu akşamki maça davet etmek istiyoruz. Sizi ağırlamaktan onur duyarız. Gelemezseniz de sizi her zaman ağırlamaktan onur duyacağımızı biliyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

"Fenerbahçe'nin de gönül dünyamızda yeri asla değişmedi"

Fenerbahçe kurulduğundan dolayı ülkemizin lokomotifi olmuş bir kulüptür. Tüm branşlarda faaliyet gösteren kulüp Fenerbahçe'dir. Takım tutmak bir gönül işidir. İnsanın asla yapamayacağı bir şey takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Amatöreden profesyonelliğe doğru giden futbol hayatımıza, siyasi çalışmalarımızın yoğunluğu sebebiyle ara vermek durumunda kaldık. Ekranda da izledik. Rahmetli babam, bu yola devam etmeme müsaade etmedi. Okumamı istedi. Sahanın içinde olmasak da sporla, Fenerbahçe ile olan muhabbetimiz hep devam etti. Görev sürelerim boyunca tüm kulüplere eşit davranmaya çalıştım. Fenerbahçe'nin de gönül dünyamızda yeri asla değişmedi, üstte kaldı. Gönül ferman dinlemiyor."

Resim

"Fenerbahçe'nin basketboldaki başarısını unutamayız"

"Bugün biz de kongre üyeliğimizle 25 yılı devirerek yüksek divan kurulu üyeliğine geçmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe yüksek divan kurulu üyeliği, herkesin hayali olan bir ünvandır. Bizim için ayrı bir bahtiyarlıktır. Çeyrek asırdan fazladır, kongresi olan kıdemli Fenerbahçelilerden oluşan bu güzide çatıyı da tebrik ediyorum. İnşallah yüksek divan kurulumuzun bundan sonraki çalışmalarına her türlü desteği verip, her türlü katkıyı sunacağız. Zaman zaman bir araya geldiğimizde başkanlarımıza söylüyorum. Yatıp kalkıp futbol diyoruz ama Fenerbahçe'nin basketboldaki başarısını unutamayız. Bu yadsınamaz. Bu başarıları geliştirmemiz lazım. Basketbolun sesi çok daha güçlü çıkıyor. Güçlü de bir basket takımımız var. Bunu da sürdürmemiz lazım. Bir spor kulübü, tüm branşlardaki başarılarıyla adının hakkını verir. Fenerbahçe bu ülkenin istiklal ve istikbaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür. Fenerbahçe, sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır. Fenerbahçe bu ülkenin istiklal ve istikbaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür." 

Yorumlar (0)