Engelli sporcu Erhan Yağız Söylemez, hedefini olimpiyatlara yöneltti!

Bursa’da yaşayan ve Cumhurbaşkanı'ndan sporcu bursu belgesini alan engelli sporcu Erhan Yağız Söylemez, hedefini 2028 olimpiyatlarına bağladı. Küçük yaşında babasız kalan ve tek kolu olmayan genç adam, hayata sıkı sıkı sporla tutunuyor.

SPOR 22.02.2021, 13:44 23.02.2021, 09:00
Engelli sporcu Erhan Yağız Söylemez, hedefini olimpiyatlara yöneltti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden sporcu bursu belgesini alan ve bir kolu olmadan engelli bir şekilde hayatını sürdüren 18 yaşındaki Erhan Yağız Söylemez, gözünü 2018 yılında yapılacak olan spor olimpiyatlarına doğru yöneltti. 10 yaşındayken spor öğretmenlerinin yönlendirmesiyle beraber tekvando yapmaya başlayan genç adam, Türkiye’de üçüncülük elde etmişti.

Olumsuzluklara rağmen hayata sıkı sıkı tutundu

Paralimpik milli sporcu unvanını kazanan Söylemez, bir kolu olmamasına ve 7 yaşında babasını kaybetmesine rağmen hayata küsmeyip sımsıkı tutunmayı başardı. Üniversite sınavlarına da bolca çalışan sportif başarılarla dolu Söylemez, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü'nü kazandı. Söylemez üniversiteye, devletin belirlediği 52 vakıf üniversitesinin milli sporculara burs verdiğini öğrenmesinin üzerine başvurduğunu belirtti. Yüzde yüz bir bursla okulda okuyan Söylemez, milli sporcu bursu tanıtım toplantısında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor

Futbolcu olmak istediğini ama hocalarının kendisini tekvandoya yönlendirdiğini söyleyen Söylemez, hedefini 2028 olimpiyatlarına kilitledi. Türkiye’yi olimpiyatlarda tensil etmeyi istediğini belirten Söylemez, olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak ve göklere çekmek istediğini söyledi. 2019 yılında milli sporcu olmaya hak kazandığını söyleyen 18 yaşındaki Erhan Yağız Söylemez, Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarına da katılmak istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)