Enes Ünal kötü haberi açıkladı

LaLiga (İspanya 1'inci Futbol Ligi) ekiplerinden Getafe'nin formasını terleten ve dün (24 Mayıs) akşamki Real Betis karşılaşmasında sakatlanan Enes Ünal, sağ diz çapraz bağlarında yırtık tespit edildiğini duyurdu. Operasyona girecek olan Enes Ünal'ın altı ila sekiz ay kadar sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

SPOR 25.05.2023, 20:38
Enes Ünal kötü haberi açıkladı

Enes Ünal, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Herkese merhaba, size kötü bir haberim var. Çapraz bağlarım koptu. Yaşam gizemli şekillerde hareket eder. Getafe'nin ligde kalması için mücadele verirken, kariyerimde çok büyük adımlar attığımı düşünüyordum, yalan söyleyemem. Benim için çok büyük bir darbe oldu." dedi.

Bundan sonraki süreç için ligde kalma yarışında takım arkadaşlarını sonuna değin destekleyeceğini, ligde kalacaklarına ilişkin inancının tam olduğunu belirten Enes Ünal, aynı zamanda operasyonuna da en iyi biçimde hazırlanacağının altını çizdi. 

"Çok iyimser olduğumu söyleyemem. Bu durumun göğüs germem gereken yepyeni bir meydan okuma olduğu kanaatindeyim." diyen milli oyuncu, "Pişmanlık benim için bir opsiyon değil. Kariyerimin bu kısmının ve yaşamımın tadını çıkararak müspet düşünmeyi sürdüreceğim. Herkese mesajlarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini paylaştı.



Ne olmuştu?

Deplasmanda Real Betis'i 1-0 mağlup ettikleri müsabakanın 6'ncı dakikasında sağ dizinden sakatlık geçiren milli futbolcu, oyuna devam edemeyerek maçın 11'inci dakikasında gözyaşlarıyla oyundan çıkmıştı. 

Bu sezon kaydettiği 14 golle Getafe'nin en fazla gol atan oyuncusu olan, üç de asisti bulunan Enes Ünal, gol krallığı yarışında ise dördüncü sırada konumlanıyor. 

Getafe'ye Ağustos 2020 tarihinde transfer olan ve beş senelik kontrat imzalayan 26 yaşındaki futbolcu, özellikle bu sezonki performansından ötürü transfer iddialarında ismi en fazla geçen oyunculardan biriydi.

İspanya basını, Enes Ünal'ı İspanya'dan Atletico Madrid ve Sevilla ile İtalya'dan Juventus'un istediğini öne sürüyordu. 

Sağ diz çapraz bağlarından operasyona girecek olan Enes Ünal'ın altı ila sekiz ay kadar sahalardan uzak kalması öngörülüyor. 

Yorumlar (0)