En ilginç oynama engeli: Sandık görevi!

Levante kalecisi Aitor Fernandez, İspanya genel seçimlerindeki görevi yüzünden Athletic Bilbao maçını kaçırabilir!

SPOR 08.11.2019, 17:38 08.11.2019, 17:47
En ilginç oynama engeli: Sandık görevi!

Levante kalecisi Aitor Fernandez, sadece futbol değil bütün sporlarda eşi benzeri görülmesi zor bir sebepten dolayı takımının Pazar günü Athletic Bilbao deplasmanında oynayacağı maçı kaçırabilir.

28 yaşındaki Fernandez, kayıtlı olduğu Mondragon kentinde yedek sandık görevlisi olduğu için Pazar günü düzenlenen seçimler boyunca Mondragon kentinde görevli olduğu sandıkta bulunmak zorunda kalacak. 

Maç saatiyle seçimler çakışıyor

Mondragon kenti, maçın oynanacağı San Mames stadına sadece 1 saat uzaklıkta olsa da, maç yerel saatle 13.00'da oynanacağı için Levante kalecisi maça yetişemeyecek gibi gözüküyor.

Levante kulübü, Aitor Fernandez'in maçta oynayabilmesi için sandık görevine itiraz etmiş olsa da, yerel seçim komisyonu bu itirazı reddetti.

İspanya kanunlarına göre tüm İspanyollar, seçim gününde sandıkta çalışmak için çağrılabiliyor ve bunun karşılığında 65 avro alabiliyorlar. Sandık görevini yapmamak için ise geçerli bir gerekçenin sunulması gerekiyor.

Çok ilginç bir tesadüf!

İlginç bir dipnot olarak ise, 2015 yılında düzenlenen seçimlerde Athletic Bilbao'nun oyuncusu Inaki Williams da maç gününde sandık görevine çağrılmıştı ancak kulübünün yaptığı itiraz sonucu maç kadrosuna katılmaya hak kazanmıştı. Şaşırtıcı olan ise, o gün Athletic Bilbao'nun rakibi yine Levante idi!

Levante kalecisiz kalabilir!

Eğer Levante, kalecisi Aitor Fernandez'i maç kadrosuna katamazsa Athletic Bilbao deplasmanına as kadrosundaki iki kalecisinden de yoksun gitmek zorunda kalacak. Levante'nin bir diğer kalecisi Oier Olazabal, sakatlık yaşıyor.

"Gerekirse kendi arabamla giderim"

Fernandez, "Kulübüm, Pazar günü sandıkta görevli olmamam için gerekeni yapıyor. Şu anda tamamıyla maça odaklandım ve maçta olacağımdan eminim. Eğer gerekirse Mondragon'daki evimde uyurum, sandığa gidip görevimi yaparım ve San Mames'e kendi arabamla giderim" şeklinde konuştu. Levante takımı, İspanya'nın güneydoğusundaki Valencia şehrinde bulunurken Bilbao şehri ise İspanya'nın kuzeyinde bulunuyor.

Yorumlar (0)