En fazla yerli futbolcuyu sahaya süren Trabzonspor oldu

Süper Lig’de şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olan Trabzonspor, bu sezon oynadığı maçlarda en fazla yerli oyuncuyla sahaya çıkan takım oldu. 

SPOR 31.03.2021, 17:55 01.04.2021, 12:14
En fazla yerli futbolcuyu sahaya süren Trabzonspor oldu

Süper Lig’de oynadığı maçlarda ilk on bir kadrosunun çoğunu yerli futbolculardan oluşturan Trabzsonspor, en fazla yerli futbolcuyla oynama kulvarında dört takımdan biri olurken dört büyükler arasında ise birinci sırayı aldı.

Sahada en az yabancı futbolcu oynatan takım Trabzonspor

Süper Lig'de zirve yarışından kopmak istemeyen Trabzonspor, ilk on birde oynattığı futbolcuları daha çok yerli sporculardan seçiyor. 

Trabzonspor, dört büyükler arasında 12 isimle kadrosunda en az yabancı bulunduran birinci takım olurken genel sıralamada ise dört takım arasında yer aldı. Trabzonspor’u ise 15 futbolcu ise Beşiktaş, 16’şar futbolcu ile de Galatasaray ve Fenerbahçe takip etti. Bordo-mavililer, ayrıca Süper Lig'de 24,5 yaş ortalamasıyla en genç kadroya sahip takım unvanını da elinde bulunduruyor. 

Hatay ve Karagümrük takımları ilk on birde 11 yabancı oyuncu kullandı

Süper Lig'in çiçeği burnunda takımlarından Hatayspor ve Karagümrük, maç başlangıcında sahaya 11 yabancı futbolcu süren iki takım oldu. 

Karagümrük, Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olduğu maçta ve Kayserispor'u 3-0 yendikleri maçta sahaya 11 yabancı oyuncu ile çıkmış ve bu alanda ilk sırayı almıştı. Hatayspor ise Göztepe'yi 1-0 mağlup ettiği maça, kadrosunun tamamında yabancı futbolculara yer vererek sahada yer almıştı.

Yorumlar (0)