En çok gurbetçinin olduğu ülkeler!

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Avrupa'da yer alan 31 ligi baz alarak, en çok oynayan yabancı futbolcuların ülkelerini açıkladı. Türkiye'nin yer almadığı bu listede 20 ülke bulunuyor. Gurbetçi oyuncuların zirvesinde Sambacılar yer aldı.

SPOR 17.12.2019, 15:11 12.01.2020, 19:29
En çok gurbetçinin olduğu ülkeler!

Avrupa'da en çok gurbetçi futbolcuya sahip ülkeler belli oldu. 20 ülkenin olduğu listede Türkiye yer almıyor. Zirvede 466 futbolcuyla Latin Amerika ülkesi var.
Avusturya-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 64 

Avrupa'nın 5 büyük liginde önemli oyuncuları olan Avusturya'nın, millî takım kadrosunda David Alaba ve Marko Arnautoviç gibi yıldızlar var. 12 takımlı küçük bir ligi olmasına rağmen orta Avrupa ülkesinde Salzburg kulübü adından söz ettiriyor. Salzburg, yetiştirip sattığı oyuncularla tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde adından söz ettiren Salzburg'un yıldızı Norveçli Haaland, gruplarda 8 gol atmıştı.


İsviçre-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 68 

Liverpool'da oynayan Xherdan Shaqiri ve Arsenal'li Granit Xhaka ülkenin en büyük yıldız oyuncuları olarak ön plana çıkıyor. Gökhan İnler ve Eren Derdiyok gibi Türk asıllı oyuncularda İsviçre Millî Takımı'nda forma giyiyor.
Belçika-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 78 

Yakaladığı altın jenerasyonla son zamanlarda göze çarpan Belçika, kadrosunda birbirinden önemli oyuncuları bulunduruyor. Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Dries Mertens, Thibaut Courtois bu isimlerden bazıları...
Slovakya-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 78

En önemli oyuncusu Marek Hamsik olan Slovakya'da, ülkemizde de forma giyen veya giymiş oyuncuların çokluğu dikkatlerden kaçmıyor. Bunlardan bazıları; Martin Skrtel, juraj Kucka, Tomas Hubocan, Miroslav Stoch, Matus Bero, Peter Pekarik ve Jan Durica.
Bosna Hersek-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 79 

Serie A'da forma giyen Edin Dzeko ve Miralem Pjanic gibi hücum oyuncularına kadrosunda yer veren Bosna Hersek'de Medipol Başakşehirli Edin Visca da göze çarpıyor.
Danimarka-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 83

Tottenhamlı Christian Eriksen'in lider olduğu Danimarka Millî Takımı'nda Fenerbahçeli Simon Zanka da forma giyiyor. Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Lasse Schöne ve Chelseli Andreas Christensen kadroda yer alan diğer yıldızlar.
Ukayna-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 88

Andrey Shevchenko'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Millî Takımı'nda Yevhen Konoplyanka ve Andriy Yarmolenko ön planda yer alıyor. Manchester City'den Oleksandr Zinchenko da yine kadronun önemli oyuncularından birisi.

İsveç-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 89 

İskandinav futbolunun ekolleri arasında yer alan İsveç, güçlü millî takım kadrosunu yaşayan efsane İbrahimovic'den eksik oluşturdu. Leipzigli Emil Forsberg kadronun en önemli ismi. Diğer yandan Marcus Berg ve genç Alexander Isak ise önemli hücum profilleri olarak göze çarpıyor. İsveç'te Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz gibi Türk asıllı futbolcularda millî takımda görev aldı.

Gana-Avrupa'da oynayan futbolcu sayısı: 103

Avrupa'da en çok Afrikalı futbolcu oynatan ikinci ülke konumunda olan Gana'da Ayew kardeşler, Atletico Madrid'den Thomas Partey ülke futbolunun önemli isimleri arasında yer alıyor.
 

Yorumlar (0)