Elmalı'nın başpehlivanı belli oldu

Antalya'ya bağlı Elmalı ilçesinde bu sene 670. kez düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

SPOR 04.09.2022, 19:49 05.09.2022, 13:14
Elmalı'nın başpehlivanı belli oldu

Recep Gürbüz Stadyumu'nda 2 Eylül tarihinde alt boyların mücadelesiyle başlayan Elmalı Yağlı Güreşleri'nin son gününde büyük final heyecanı yaşandı.

Ali Gürbüz kazandı

Başpehlivanlık final maçında yarı finalde Tanju Gemici'yi yenen Orhan Okulu ile Hüseyin Gümüşalan'ı mağlup eden Ali Gürbüz kozlarını paylaştı.

Mücadelenin yedinci dakikasında sakatlık yaşayarak bir süre boyunca tedavi gören Okulu, 12'inci dakikada sakatlığının sürmesi üzerine maçı bıraktı. Final karşılaşmasını bu şekilde kazanan Ali Gürbüz, 670'inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan oldu.

Diğer taraftan, 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Cengizhan Şimşek, son 16'da Ali Gürbüz'e mağlup olarak 670'inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde elendi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu da final maçını izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 670'inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin final maçını seyretti.

Bakan Kasapoğlu'nun yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, protokol mensupları, çok sayıda yetkili ve yurttaşlar da final maçını takip etti.

 

Yorumlar (0)