El Clasico'yu bekleyen yeni tehlike!

26 Ekim tarihinde oynanması gereken Barcelona–Real Madrid maçı, Katalonya’daki protestolar sebebiyle 18 Aralık’a ertelenmişti. Ancak göstericilerin, Nou Camp’taki karşılaşmadan önce stat çevresinde eylem yapmak için harekete geçtikleri ifade edildi.

SPOR 11.12.2019, 10:26 12.01.2020, 20:30
El Clasico'yu bekleyen yeni tehlike!

Yalnızca İspanya’da değil, tüm dünya tarafından meraklı gözlerle beklenen Barcelona ile Real Madrid arasında 18 Aralık Çarşamba günü oynanacak El Clasico öncesinde yeni bir tehlike daha gündemde yerini aldı.

Hatırlanacağı gibi İspanya Ligi’nde iki takım arasında nefes kesecek maç, 26 Ekim tarihinde gerçekleşecekti. Ancak Barcelona’nın da içinde bulunduğu Katalonya Bölgesi’nde bağımsızlık isteyen 9 politikacı için İspanya Mahkemesi’nde yaklaşık 10 yıllık hapis cezaları verilmesi sonrası şehirde ortalık karışmıştı.

Başta gençler olmak üzere binlerce insan, sokakları adeta savaş alanına çevirmişti. Futbol Federasyonu da güvenlik endişesi nedeniyle her iki kulüple görüşme gerçekleştirerek, dev karşılaşmayı 18 Aralık tarihine ertelemişti.

Önümüzdeki hafta Nou Camp’ta oynanması beklenen maçtan önce Barcelona’da yatışan olayların tekrar alevleneceği ileri sürülmüştü. Tüm dünyanın gözünün çevrileceği karşılaşma gününde tepkilerini dile getirmek isteyen grupların, yerel saatle 16.00’da stadın etrafında toplanarak, protesto gösterileri yapacakları iddia edildi. Binlerce protestocunun, sosyal medya üzerinden gösterilere katılacaklarını belirttikleri konuşulanlar arasında yer aldı.

Yorumlar (0)