El Clasico'da Barcelona şov

İspanya Süper Kupası'nı final karşılaşmasında Real Madrid'i 3-1 yenen Barcelona kazandı.

SPOR 16.01.2023, 01:01
El Clasico'da Barcelona şov

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yer alan Kral Fahd Stadı'nda oynanan müsabakanın ilk devresini Barça, 33'üncü dakikada Gavi ve 45'inci dakikada Robert Lewandowski'nin attığı gollerle 2-0 önde geçti.

İkinci devrede üstünlüğünü sürdüren Katalanlar, 69'uncu dakikada Pedri'nin golüyle farkı üçe yükseltti.

Maçın 90+3'üncü dakikasında Karim Benzema'nın kaydettiği golle Real Madrid farkı ikiye indirse de mücadeleyi 3-1 kazanan Barcelona kupanın sahibi oldu.

14'üncü kez kazandı

Son şampiyonu yenerek Süper Kupa'yı kaldıran Katalanlar, 14 defayla bu kupayı en fazla kazanan takım olmayı sürdürdü. Barça'nın ardından 12 defa kupayı müzesine götüren Real Madrid geliyor.

İki ezeli rakibin La Liga'daki yarışında ise Barcelona (41) lider, Real Madrid (38) ise ikinci sırada konumlanıyor.

İspanya dışında oynanıyor

Ülkede La Liga takımlarının gelirlerini attırmak ve tanıtımı yapmak maksadıyla Süper Kupa karşılaşmaları ilk olarak 2018'de İspanya dışında oynanmaya başlamıştı.

Süper Kupa, 2020 senesinde format değiştirerek dörtlü finale (La Liga şampiyonu ve ikincisi ile Kral Kupası finalistleri) dönüştürülürken, RFEF (İspanya Futbol Federasyonu) bu turnuvanın karşılaşmalarının Suudi Arabistan'da oynanması için üç senelik anlaşma imzalamıştı.

Suudi Arabistan, bahse konu organizasyonda yarı finalde elenen takımlara 800 bin avro, finali kaybeden takıma 1,4 milyon avro, Süper Kupa'yı müzesine götüren takıma ise 2 milyon avro ödüyor.

Yorumlar (0)