Efeler Ligi’nde Ziraat Bankkart üst üste ikinci kez şampiyon oldu

Ziraat Bankkart AXA Sigorta Efeler Ligi play-off final serisinde karşılaştığı Halkbank’ı 3 – 0 yenerek 2021 – 2022 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Ziraat Bankkart’ın baş antrenörü Mustafa Kavaz da 39 yaşında ilk şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

SPOR 06.05.2022, 09:43 07.05.2022, 15:55
Efeler Ligi’nde Ziraat Bankkart üst üste ikinci kez şampiyon oldu

AXA Sigorta Efeler Ligi play-off final serisinde karşılaştığı Halkbank’ı 3 maçta da yenen Ziraat Bankkart 2021 – 2022 sezonunun şampiyon olarak tamamladı. İlk sete iyi başlayan Halkbank bir ara 3 farkla öne geçse de daha sonra üstünlüğünü Ziraat Bankkart’a kaptırarak seti 25 – 23 skorla rakibine verdi. İkinci ve üçüncü sette kontrolü iyice eline alana Ziraat Bankkart bu setleri de 25 -22 ve 25 -19’luk skorlarla alarak maçı 3 – 0 kazanmış oldu. Ziraat Bankkart bu skorla birlikte AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 2021 – 2022 sezonunu şampiyon tamamlamış oldu. Ziraat Bankkart ayrıca üst üste ikinci kez şampiyon olmuş oldu. Yaklaşık olarak 2 ay önce takımın başına geçen 39 yaşındaki Mustafa Kavaz ise böylelikle kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

“Harika duygular içerisindeyim”

Sezonu şampiyon olarak tamamladıkları için oldukça mutlu olduklarını belirten Kavaz oyuncularının şampiyonluk için yüreklerini ortaya koyduklarını da ifade etti. Kavaz sözlerine şu şekilde devam etti:

Şu an ne desem yetersiz kalır. Oyuncularımız yüreklerini ortaya koyarak şampiyon oldular. 2,5 aydır çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Oyuncularımız kötü zamanlardan geçti bazen sakat sakat antrenmana çıktılar. Hepsini şu an çok tebrik ediyorum. Harika duygular içerisindeyim. Yarın şampiyonluk duygusunu belki de daha fazla hissederim. Herkese çok teşekkür ediyorum.

“Dile getirmesem de içimde hep ufak ufak kıpırtılar vardı.”

İki yıl üst üste şampiyon olmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kavaz sözlerine şu şekilde devam etti:

Geçen sene şampiyon olduğumuzda yardımcı antrenördüm. Bu sene baş antrenör olarak şampiyon olmak nasip oldu. Aklımda olan tek şey son maçta güzel bir karşılaşma ortaya koyabilmekti. Çünkü bunu dile getirdiğim zaman nazar değebileceğini düşünüyordum. Dile getirmesem de içimde hep ufak ufak kıpırtılar vardı.

Yorumlar (0)