Eddie Newton: Sörloth'u kaybetmek canımızı yaktı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, Türkiye'ye dönmeyen Alexander Sörloth hakkında yaptığı açıklamada, "Kaybetmek canımızı yaktı" dedi.

SPOR 16.09.2020, 16:46 16.09.2020, 16:53
Eddie Newton: Sörloth'u kaybetmek canımızı yaktı!

Trabzonspor forması giyen Alexander Sörloth, Norveç Milli Takımı'ndan gelen davet üzerine ülkesine gitmiş, Uluslar Ligi karşılaşmalarında iyi bir performans sergilemişti.

Norveç'ten Türkiye'ye dönmeyen 24 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'in ilk haftasındaki Beşiktaş mücadelesine çıkmamıştı. Bordo-mavililer, söz konusu mücadelede 3-1'lik yenilgi almıştı. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton'dan Norveçli oyuncuya ilişkin açıklama geldi. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton, Alexander Sörloth konusunda net bir tavır sergilediklerini belirterek, bir sene daha kendisini kadroda görmeyi hedeflediklerini ancak yıldız futbolcunun kendi kararını verdiğini ve bordo-mavililer ile yolları ayırmayı istediğini söyledi. 

"Çok çaba harcadık"

Newton, kalbi Trabzonspor'da olmayan bir futbolcunun yerine başka birini bulmanın daha iyi olacağını belirterek, "Alexander Sörloth'u kaybetmek canımızı yaktı" dedi.

Teknik adam, 24 yaşındaki oyuncuyu kulüpte tutmak için çok çaba harcadıklarını ifade etti. 

"Benik Afobe çok hızlı bir oyuncu"

Benik Afobe transferine değinen Newton, söz konusu oyuncuyu iyi tanıdığını, kendisinin çok hızlı ve güçlü olduğunu anlattı.

Newton, 27 yaşındaki futbolcunun Süper Lig'de iyi performans sergileyeceğini düşündüğüne dikkat çekerek, kadroya güç kazandıracağını ifade etti.

Kadronun yeterli olmadığını itiraf eden Newton, bordo-mavili yönetimin bunun için sıkı bir şekilde çalıştığını söyledi.

Newton, hangi mevkilere oyuncu gerektiğini bildiklerini ve buna göre çalışma yaptıklarını kaydetti.  

Yorumlar (0)