Dursun Özbek konuştu, Fenerbahçe'den sert açıklama geldi

Hatayspor maçında verilen tribün cezası nedeniyle TFF'yi eleştiren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "PFDK Başkanı'nın adaletli kararlar vermesini istiyoruz. Fenerbahçe formasıyla kararlar alıyor." dedi. Fenerbahçe, Dursun Özbek'in açıklamalarının ardından sert bir mesaj yayımladı.

SPOR 20.01.2023, 23:44 Hakan Öksüz
Dursun Özbek konuştu, Fenerbahçe'den sert açıklama geldi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen kararları eleştirdi. Atakaş Hatayspor ile yaptıkları maçın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Galatasaray aleyhine verdiği karara sert tepki gösteren Özbek, "Bu karar adil değil. Sezonun başından bu yana adaletsiz, saçma sapan kararlar veriliyor. Hatayspor maçının ardından verilen karar, art niyeti gözler önüne serdi. Bizim beklentimiz, PFDK Başkanı'nın adaletli kararlar vermesidir. Fenerbahçe formasıyla kararlar alıyor." dedi.

"Demek ki Fenerbahçe maçındaki gözlemci kulaklarını tıkamış"

Fenerbahçe deplasmanının ardından verilen cezaların adaletsiz olduğunu savunan Özbek, "Bütün stat koro halinde sinkaflı tezahüratlarda bulundu. Bir orada verilen cezaya, bir de Hatayspor maçından sonra verilen karara bakın. Demek ki Fenerbahçe maçındaki gözlemci kafasını çevirip başka yönlere bakmış, kulaklarını tıkamış. Hatayspor maçının ardından bizim tribünümüzdeki 40 bloğa yasak koymak ayıptır.Neredeyse 25 bin taraftar ediyor. Bu kararda ne izan var ne de adalet." ifadelerini kullandı.

Atakaş Hatayspor karşılaşmasında yapılan kötü tezahüratlar nedeniyle Galatasaray'a 100 bin liralık para cezasının yanı sıra tribün yasağı da gelmişti. Belirlenen 40 blokta yer alan seyircilerin, sarı kırmızılı kulübün evinde oynayacağı bir sonraki maça gelemeyeceği kaydedilmişti.

Fenerbahçe'den yanıt geldi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarının ardından Fenerbahçe Kulübü'nden sert bir mesaj geldi. "Türk futboluna yeni tanımlar kazandırılmasına vesile olan kulübe yanıtımızdır!" başlığıyla paylaşılan açıklamada, "Bir takımın nasıl kayrıldığının delili olan 'ofsaytımsı' tanımının Türk futboluna dahil olmasına neden olan kulübün açıklamalarını dinledik. Hatayspor ile yaptıkları karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle tribün bloklarının ceza almasının ardından hadsizce kulübümüzü hedef almışlardır. Açıklamalarının ana odağını Fenerbahçe yaparak hedef göstererek ve hakemleri baskı altına alarak hak etmedikleri şeyleri elde etmeye çalışmaktadırlar. 'Bu ligi bitirtmeyiz' şeklinde tehdit savuranları ciddiy almıyor, TFF'yi göreve davet ediyoruz." denildi.

Yorumlar (0)