Dursun Özbek'in cezasını kaldıran TFF, Koç ve Jesus'u cezalandırdı

Dursun Özbek, Ali Koç, Jorge Jesus, Emre Belözoğlu ve Konyaspor ile ilgili TFF Tahkim Kurulu tarafından verilen cezalar netleşti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e verilen cezalar iptal edilirken diğer isimlerin cezaları onandı. İşte detaylar...

SPOR 31.03.2023, 19:58 Hakan Öksüz
Dursun Özbek'in cezasını kaldıran TFF, Koç ve Jesus'u cezalandırdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Konyaspor hakkında alınan kararları duyurdu.

Galatasaray ile Dursun Özbek'e verilen cezalar

Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar "sportmenliğe aykırı" bulunan Başkan Dursun Özbek'e 50 bin lira para ve 21 gün hak mahrumiyeti cezası verilmişti. Kulüp ise 200 bin liralık para cezasına mahkum edilmişti. İtirazların ardından cezalar kaldırıldı. Tribündeki merdiven boşlukları ile ilgili 125 bin liralık ve saha olaylarından dolayı verilen 56 bin liralık ceza ise kaldırılmadı.

Ali Koç'a 200 bin lira, Jesus'a 104 bin lira para cezası

Benzer şekilde Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardan dolayı Kulüp Başkanı Ali Koç'a 200 bin liralık para cezası verilmişti. Söz konusu para cezasının onandığı kaydedildi. Taraftarlarının yol açtığı saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle verilen toplam 420 bin liralık ceza onandı. 16 Mart'ta yaptığı basın toplantısında kullandığı ifadeler nedeniyle de Jorge Jesus'a 104 bin lira para cezası verildi.

Emre Belözoğlu 2 maç men ve 52 bin lira ceza

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta oynanan VavaCars Fatih Karagümrük maçında kırmızı kart gören Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu hakkında verilen karar da netleşti. "Sportmenliğe aykırı davranış" nedeniyle Belözoğlu'nun 2 resmi maçta yedek kulübesi ile soyunma odasına girmesi yasaklandı. Öte yandan Belözoğlu'na verilen 52 bin liralık para cezası kaldırılmadı.

Andrea Pirlo / Emre Belözoğlu

Konyaspor'a 586 bin 500 liralık ceza

Merdiven boşluklarına taraftarların girmesi, usulsüz şekilde tribüne seyirci alınması ve saha olayları nedeniyle de Konyaspor Kulübüne 586 bin 500 liralık para cezası verildi.

Yorumlar (0)