Dünyanın en zorlu yarışına sayılı günler kaldı!

Kazanmak bir yana tamamlamanın dahi zor olduğu Dakar Rallisi heyecanı 5 Ocak’ta başlıyor. 10 yıl aranın ardından ilk kez Suudi Arabistan’dan yapılacak yarış, Kızıl Deniz’in kıyısındaki Cidde'den başlayacak.

SPOR 02.01.2020, 13:23 12.01.2020, 16:26
Dünyanın en zorlu yarışına sayılı günler kaldı!

Dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışı olarak kabul gören Dakar Rallisi bu sene 42’nci kez organize ediliyor.

Sporcular Dakar Rallisi'nde yaklaşık 7 bin 500 kilometrelik mesafe kat edecek. Rallide her yıl olduğu gibi motosiklet, otomobil, kamyon ve ATV araçları olmak üzere 4 farklı klasmanda yarışlar gerçekleştirilecek. 10 yıl sonra ilk defa Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinden start verilecek.

Dakar Rallisi'nin tüm heyecanının 4 Ocak'taki ön yayınla beraber her gün Red Bull TV'den Türkçe altyazılı yayınlanacağı ifade edildi.

12 etaptan oluşan 12 günlük yarıştan sonra 17 Ocak Cumartesi günü sona erecek Dakar Rallisi'nde bitiş noktası da Qiddiya olacak. Yüzde 75'inin kumda yapılacağı Dakar Rallisi'nde pilotların bitişi görebilmek için ayrıca sarp ve dik kayalıkları da aşması lazım.

Geçtiğimiz yıl otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah, motosiklette bir diğer Red Bull Toby Price, kamyonda ise Kamaz Master sporcusu Rus Eduard Nikolaev liderliğin sahibi olurken, ATV'de yarışı Nicolas Cavigliasso kazanmıştı.

Yorumlar (0)